22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Rusların milli tatil yöresi Türkiye'

Rusya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Sergey Shpilko, Türkiye’nin, Rusya’nın milli tatil yöresi haline geldiğini söyledi.

Rusya’dan Türkiye’ye turist getiren Odeon Turizm Şirketler Grubu, (OTI) Rusya’dan gelen 20’ye yakın basın mensubu ile Türk gazetecilere yönelik basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Ahmet Barut, OTIŞirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Coral Travel Genel Müdürü Coşkun Yurt ve Rusya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Sergey Shpilko katıldı.

Shpilko, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin turizmde çok başarılı bir ülke olduğunu söyledi.

Türk turizminin Rusya’da çok popüler olduğunu vurgulayan Shpilko, ’’Türkiye Rusya’nın milli tatil yöresi haline gelmiştir’’ diye konuştu.

Rusların, Türkiye’de Antalya’dan başka yöreleri de keşfetmesi gerektiğini dile getiren Shpilko, Türkiye’nin kuzey bölgelerinin iyi değerlendirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Shpilko, bir soru üzerine Türkiye’ye aylık geliri 500-600 dolar olan Rusların geldiğini, daha düşük geliri olanların da Türkiye’ye gelebilmek için para biriktirdiğini söyledi. Shpilko, ’’Rusya pazarında Türkiye, ucuz bir ülke olarak görülüyor. Geçmişte zengin Ruslar, Türkiye’ye geliyordu. Sanırım, yüksek gelirli turistler yeniden Türkiye’ye gelmeye başlayacak. Çünkü tesis kalitesi ve cazibe merkezleri artıyor’’ dedi.


"Rus turistler Türkiye’ye sadık kaldı"

Türkiye’ye özellikle Rus gençlerinin yoğun ilgi gösterdiğini ifadeeden Shpilko, bu nedenle Türkiye’nin çok şanslı olduğunu kaydetti.

Shpilko, bir gazetecinin, ’’Demre İlçesi’nde Noel Baba heykeli konusunda yaşanan tartışmanın, Rusların Türkiye’ye bakış açısını değiştirip değiştirmediği’’ne ilişkin sorusu üzerine, ’’Ruslar, turizm açısından Türkiye’ye her zaman sadık kalmışlardır. Krizlerde, terör ortamında ya da başka olumsuz koşullarda Rus turistler, Türkiye’ye gelmekten hiç vazgeçmedi’’ dedi.

AKTOB Başkanı’ndan Koç’a sitem

Toplantıda konuşan AKTOB Başkanı Osman Ayık da son 10 yılda iki ülke arasındaki ziyaretlerde hızlı bir gelişme yaşandığını söyledi.

Türkiye’ye gelen Rus turistlerin artık milyon rakamlarıyla ifade edildiğini vurgulayan Ayık, Rus turist sayısının üç-beş yıl içerisinde Alman turist sayısına ulaşacağına inandığını dile getirdi.

Ayık, bir gazetecinin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un Rus turistlere yönelik kullandığı iddia edilen sözleri hatırlatması üzerine ’’sayın Bakan’ın bu sözleri söylemediğini düşünüyorum, söylediyse de söylememiş olmasını dilerdim’’ dedi.

TÜROB Başkanı Ahmet Barut ise Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında gelişen ziyaret trafiğinin, sosyal ve ticari olmak üzere iki boyutu bulunduğunu belirterek, ’’bu ilişkinin ticari boyutundan daha fazla sosyal boyutuna önem veriyoruz’’ dedi.

Barut, 2010 yılında Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının en az 5 milyon olmasını umut ettiklerini de söyledi.

Barut, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un sözlerinin kendisine de hatırlatılması üzerine, ’’bunun bir dil sürçmesi olduğunu düşünüyoruz’’ yanıtını verdi.

Coral Travel Genel Müdürü Yurt da Rusya’dan Türkiye’ye yapılacak paket satışlarının bu yıl, geçen yıla oranla ortalama yüzde 10 oranında artacağını söyledi.

KOǒUN ’RUS’ GAFI

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, dün Muğla’da ‘Ormancı Türküsü’nde anlatılan öykünün yaşandığı Belen Kahvesi’ni hizmete açarken yaptığı konuşmada, Rus turistler için, ‘Kitle turizminde Almanlar fazla para bırakmıyor. Ancak Ruslar sonradan zengin olmanın görgüsüzlüğüyle fazla para bırakıyor. Ruslar bu söylediğimi de duymasın, bu sene çok Rus turist bekliyoruz’ demişti.



CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 01:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?