16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Rüştü bize lazım

Milli Takımlar Teknik Direktörü, Rüştü'nün Porto karşısında son yılların en iyi maçını oynadığını belirtti ve “Tecrübesine ihtiyacımız var” dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takım başta olmak üzere bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Star TV'de yayınlanan Futbolig programına konuşan Terim, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki rakiplerimizi masaya yatırdı. Terim zor dönemlerinde istifayı aklından bile geçirdmediğini belirtirken birçok takımdan da teklif aldığını yineledi.


Hiçbir zaman istifa etmeyi düşünmediğini belirten Terim, “İnşallah bir daha milli oyuncuların yuhalandığı, bir maç oynamayız. Ama ben İsviçre maçı gibi onların da geride kaldığını düşünüyorum” dedi.

Şampiyonanın ağırlığını kaldırabilecek oyuncularla finallere gideceklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, “Biz rakip konusunda seçici davranmıyoruz. Futbol evrenseldir. Şampiyona hiç de kolay geçmeyecektir” dedi. Terim, Hakan Şükür'ün Avrupa Şampiyonası'na gidip gitmeyeceğiyle ilgili ise, “Bunu zaman belirler” cevabını verdi.

Rüştü'ye yapılan eleştirilere de değinen Terim, tecrübeli kalecinin Porto karşısında son yılların en iyi maçını oynadığını belirtti ve “İyi bir Rüştü bize hem kaleci olarak, hem de tecrübe olarak çok lazım. Yeter ki sakatlığı olmasın” şeklinde konuştu. Terim, Beşiktaş'ın genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'a da güvendiğini belirterek, kendisine tam manasıyla samimiyetle destek olunması gerektiğini söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, milli takımın turkuaz renkli formasıyla ilgili eleştirilere de, “Turkuaz, Türk isminin geçtiği tek renktir. Ama burada ay yıldız var. Esas olan ay yıldızdır. Gerisi farketmez” şeklinde cevap verdi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 07:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?