19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Rusya: 'NATO MATO dinlemeyiz'

Rusya ile Gürcistan arasındaki çatışma, giderek tırmanıyor. Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı adayı Palin, Gürcistan NATO üyesi olursa bu ülkeye karşı müdahalelere cevap vermeleri gerektiğini söyledi. Rus Başbakan'ın sert cevabı gecikmedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Yardımcısı adayı Alaska Valisi Sarah Palin, Rusya’nın Gürcistan’ı tekrar işgal etmesi durumunda ABD’nin savaşa girmesi gerektiğini söyledi. 

Palin, John McCain tarafından başkan yardımcılığına aday gösterilmesinin ardından verdiği ilk röportajda sert açıklamalarda bulundu. ABC’de yayınlanan röportajda Palin, dış politika sorularına cevap vermekte zorlandı. Gürcistan ve Ukrayna’nın NATO’ya girmesini desteklediğini açıklayan Palin, Gürcistan’ın NATO üyesi olmasının ardından Rusya’nın bu ülkeyi yeniden işgal etmesi durumunda ABD’nin savaşa girmesi gerektiği yönündeki bir soru üzerine, “Muhtemelen öyle. Yani, anlaşma gereğince eğer bir NATO üyesi olduğunuz zaman, başka bir ülke size saldırırsa hatırlanmayı ve yardım yapılmasını umarsınız” cevabını verdi.

NATO ÜYESİ OLSA DA SALDIRIRIZ

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan'a, NATO üyelik süreci başlasa bile saldırmakta tereddüt etmeyeceklerini ve Gürcistan'ın NATO üyeliğinin hem ittifak hem de Kafkaslar için istikrarsızlık olacağını belirtti. 

Devlet Başkanı, Kafkas krizinin, Rusya ile Batı arasında fay hattı yarattığını sanmadığını da kaydetti. 

Medvedev, Gürcistan'ın tek taraflı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya'ya saldırısının "kendilerinin 11 Eylülü" olduğunu söyledi.

DEMİR YUMRUK AMA DÜNYAYI TANIMIYOR

ABD’nin Rusya’yı izlemeye devam etmesi gerektiğini savunan Palin, Rusya’nın işgallerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. Palin, röportajında şimdiye kadar hiç yabancı bir devlet adamı ile biraraya gelmediğini, geçen sene ABD askerlerini ziyaret için Almanya ve Kuvveyt’e yaptığı geziden önce sadece Kanada ve Meksika’ya gittiğini söyledi.
Eski bir güzellik kraliçesi olan Palin, sert yapısından dolayı ‘Demir Yumruk’ olarak anılıyor. En büyük oğlu asker olarak Irak’ta bulunan Palin, kürtaj karşıtı olarak da biliniyor. 44 yaşındaki Palin’in hiç dış politika tecbüresi bulunmuyor. McCain’in yaşına gönderme yapan bazı siyasetçiler, Palin’in bir gün başkan olabileceğini ancak bunun için yeterli bilgi ve birikime sahip olmadığını iddia ediyor.

AA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 19:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 211.50.11.xxx Tarih : 13.09.2008 10:27:39

amerika dunyayi isgal ediyor ses cikaran yokta rusya kendi bolgesindeki ulkelere mudahale ediyor neden cigirtkanlik yapiyor amerikalilar.rusya haksiz olabilir ancak amerikanin dunyayi yemesinede seyirci kalinamaz guzel ulkemizde rus liderler gibi liderler gormek dilegiyle..