18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Rusya'da 'Çeçenistan' tartışması

Rusya'da devlet başkanlığı adaylarından İrina Khakamada, Moskova'da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında hükümete, "Çeçen ılımlı ayrılıkçı liderler ve daha radikal elemanlar" arasında ayırım yaparak Çeçenistan'daki "feci" savaşa son verme çağrısında bulundu.
"Aslan Maskhadov ve Ahmed Zakayev gibi Çeçen ayrılıkçılar bu savaşta müttefiklerimiz olmalılar" diyen Khakamada, "Çeçen ayrılıkçıları uluslararası terörizme ittik ve bu terörizmi Moskova'ya getirmek için herşeyi yaptık" şeklinde konuşarak devlet başkanı Vladimir Putin'in Çeçen politikasını 'feci' olarak nitelendirdi.
10 gün önce Moskova metrosunda meydana gelen bir patlama 41 kişi ölmüş ve patlamanın bir Çeçen intihar bombacı tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü.
14 Mart'ta yapılacak Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini büyük bir ihtimalle Putin'in kazanması bekleniyor.
Çeçen savaşçıların liderleriyle görüşmeyi reddeden Putin, Moskova metrosunda meydana gelen patlamanın ardından, "Maskhadov ve ekibinin bu terörle bağlantısının" bulunduğundan emin olduğunu söylemişti.
Maskhadov ise, temsilcisi Zakayev vasıtasıyla bu ithamı reddetmiş ve sivillere karşı bütün saldırıları kınadığını tekrarlamıştı.
MOSKOVA - İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 21:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?