20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Rusya'da yaşanan rehine krizinin görüntüleri yayınlandı

Yerde kan izleri göze çarpıyor. İçerden yansıyan bu görüntüler bin 200’e yakın rehinenin neler yaşadığını açıkça gösterdi.

Rehinelerin çantaları bir yere toplanmış. Başında teröristler bekliyor. Rehinelerin yanında çekiç gibi aletler de göze çarpıyor.

Spor salonunun her köşesinde bomba düzeneği

Rehinelerin tutulduğu spor salonunun her köşesinde bomba düzeneği oluşturuldu. Öyle ki basketbol potasından salonun diğer ucuna bomba düzenekleri uzatılmış. Potanın içinde de bombalar bulunuyor.

Rehinelerin sözünü ettiği kadın teröristlerden biri de görüntülere yansımış. Baştan aşağı siyah çarşaf içinde olan bu kadının sadece gözleri görünüyor. Kadının üzerinde bombalar ve elinde de bir tabanca var.

Bombaların ve silahların yanında bir roketatar göze çarpıyor. Doğrultulduğu hedef ise bir çocuk.

Millitanın ayağı bomba düzeneğinin üzerinde

Bir militanın görüntüsü ise rehinelerin nasıl korku dolu saatler geçirdiğinin en somut göstergesi. Terörist ayağını bir bomba düzeneğinin üzerine yerleştirmiş bekliyor. Ayağını kaldırdığı an bomba patlayacak şekilde ayarlanmış. Militan eliyle kameraya bu düzeneği işaret ediyor.

Yerde ise kan izleri göze çarpıyor. Bu da operasyon daha başlamadan içerde yaşanan olayların şiddettini gözler önüne seriyor.

Bu okuldan 300’den fazla ceset çıktı

Bu görüntülerin yaşandığı okuldan çoğu çocuk en az 335 ceset çıktı, 500’ü aşkın kişi yaralandı.

Rusya hala rehine krizinde kaybettiklerini toprağa veriyor.
BBC türkçe
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 10:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?