17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Rusya’dan Çeçen terörist dosyası

Ankara - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ankara ziyareti sırasında Rus tarafının Türk yetkililere "Çeçen teröristlerle ilgili bir dosya ilettiği" öğrenildi.

Dosyanın, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’e verildiğini belirten kaynaklar, dosyanın içeriğine ilişkin bilgi sahibi olmadıklarını kaydettiler.

Kaynaklar, Kıbrıs konusuna ilişkin olarak Putin’in, "gerçeklerin ne olduğunu farkında olduklarını" söylediğini, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’ndeki vetosu konusunda da Rus makamlarda bir yumuşamanın ve daha aktif politika izleyeceklerinin işaretlerinin gözlendiğini aktardılar.

Edinilen bilgiye göre Boğazlar’dan petrol geçişi konusunda Türk tarafı, bu konuda çok ciddi sıkıntılar bulunduğunu ve tedbirlerin devam edeceğini belirtirken, Rus yetkililer, bazı sorunları farkında olduklarını, ancak Rus işadamlarının tanker trafiğinin beklemesinden dolayı büyük zarar gördüğünü anlattılar. Kaynaklar, konunun karşılıklı istişarelerde ele alınacağını ifade ettiler.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 00:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?