17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Rusya´dan Türkiye´ye Boğazlar suçlaması

Rusya`nın, Türkiye`yi, yeni güvenlik sistemleri uygulayarak en önemli petrol ihracatı güzergahlarından biri olan Boğazlar`dan geçişi engellemekle suçladığı bildirildi.

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Uluslararası Denizcilik Örgütü`ne geçtiğimiz günlerde şikayette bulunan Rus temsilciler, Türkiye`nin Boğazlar için uygulamaya koyduğu güvenlik sisteminin, petrol tankerlerini daha tehlikeli hale getirdiğini ve gereksiz gecikmelere neden olduğunu öne sürerek şikayette bulundu.

Rusya`nın Uluslararası Denizcilik Örgütü Daimi Temsilcisi Igor Ponomarev, bu sene uygulamaya konulan sistemin, Karadeniz`de 40 geminin aynı anda beklemesine yol açtığını belirtti. Panamarev, ``Pek çoğu tehlikeli yükler taşıyan tankerlerin böyle toplu beklemesi, emniyet ve güvenlik için bir tehdittir. İşaretler, sistem ile ilgili yanlış bir şeyler olduğunu gösteriyor. Geliştirmelerin yapılması gerekir`` dedi.

OCAK`TA GÖRÜŞÜLECEK

Ponomarev ayrıca, Rusya`nın Türkiye`ye teknik yardım önerisinde bulunduğunu ve bu konunun, Ocak ayında Moskova`da iki ülke arasında yapılacak olan iki taraflı toplantıda tartışılacağını belirtti.

Haberde, Denizcilik Müsteşarı Sıtkı Ustaoğlu`nun Rusya`nın eleştirilerini reddettiği ve ``Bu, artan trafiğin doğal bir sonucudur`` dediği belirtildi. Adı açıklanmayan bir başka Türk yetkilinin ise, ``Türkiye`nin kendi topraklarında karlı boru hatlarının inşasının yolunu açmak umuduyla, Boğazlar`daki trafiği kasıtlı olarak yavaşlattığı`` iddialarını reddettiği vurgulandı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 20:25:10
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 22:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?