20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Rusya'yı şok eden itiraf!

Rusya Devlet Başkanı adayı Andrey Bogdanov, Büyük Mason Locası lideri olduğunu itiraf etti.

Rusya'da 2 Mart'ta yapılacak devlet başkanı seçimlerine katılma hakkı kazanan 4 adaydan biri olan Rusya Demokrat Partisi lideri Andrey Bogdanov, Büyük Mason Locası'nın lideri olduğunu itiraf etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlarken kendisinin mason locası üyesi olduğuna ilişkin söylentiler konusunda görüşünün sorulması üzerine "Ben sadece mason locasının üyesi değil aynı zamanda Büyük Mason Locası'nın lideriyim. Ve bununla onur duyuyorum" şeklinde yanıtlayan Andrey Bogdanov, Rusya gündemine yeni bir tartışma konusunu getirdi.

Konuşması sırasında Rusya'nın ünlü generallerinden Suvorov ve Kutuzov'un ve ayrıca dünyaca ünlü şair Puşkin'in de sağlıklarında mason locası üyesi olduklarını beliren Bogdanov, "Bu insanlar vatanımız için az şey mi yaptılar. Bu insanların karşısında olan biri var mı?" dedi. 2 Mart seçimlerini kazanması durumunda mason locası lideri konumundan istifa etmeyeceğini de kaydeden Bogdanov, politika ile masonluğun birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirterek, "Mason toplumunda politik sorunları tartışmak uygun görülmüyor" şeklinde konuştu.

Bu arada Andrey Bogdanov'un Merkezi Seçim Komisyonu'na sunduğu gelir belgelerinde ise kendisine ait her hangi bir banka hesabı ve araba dahi gözükmemesi dikkat çekiyor. Öte yandan Rusya'da masonluğun eski Rus imparatorları tarafından defalarca yasaklandığına dikkat çeken uzmanlar ise buna rağmen rağmen halen 28 mason locasının ülkede faaliyet göstermekte olduğunu belirtiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 10:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?