30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Saakaşvili imzayı attı

Rice ile basının karşısına geçen Saakaşvili Kafkaslarda huzuru getirecek geçici barış anlaşmasını imzaladı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihali Saakaşvili, Güney Osetya'daki çatışmalara son verilmesi ve bölgede kalıcı barışı sağlayacak olan ateşkes anlaşmasını resmen imzaladı.

Saakaşvili, ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Rusların halen Gori kenti ve Tiflis arasında bulunduğunu kaydetti.

Rusya'nın, uzun süredir planlı şekilde ülkesini işgale devam ettiğini kaydeden Saakaşvili, "Rusya, Gürcü halkına 70 yıldır zulmediyor. Ancak herkesin bilmesini istiyorum. Gürcistan'ı hiç bir zaman Rusya'ya teslim etmeyeceğiz. Ülkemizin her köşesinde özgürlük olacak" dedi.

Saakaşvili, Rusya'nın Gürcistan topraklarını terk etmesi için 6 maddelik geçici ateşkes anlaşmasını imzaladığını belirterek, ancak bunun nihai çözüm anlamına gelmediğini kaydetti.

Güney Osetya ve Abhazya'nın, "Gürcistan'ın bir parçası olduğunu" vurgulayan Saakaşvili, "Başka türlüsünü düşünemeyiz" dedi.

Rusya'nın, Gürcistan ile diyalog kurmaktan kaçındığını da söyleyen Saakaşvili, ayrılıkçı bölgelerdeki barış güçlerinin durumuyla ilgili kabul edebilecekleri makul bir öneri beklediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 14:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?