18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sabancı Center'e ziyaretçi akını

Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde işadamı Sakıp Sabancı’nın hayatını kaybetmesinin ardından, Sabancı Ailesi’ne taziye ziyaretleri devam ediyor. Vefatın duyulmasının hemen ardından, iş ve siyaset dünyası Sabancı Center'e akın etti.

Ünlü İşadamı Sakıp Sabancı'nın, 12 gündür tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde bu sabah hayata gözlerini yumması, iş ve siyaset dünyasında derin üzüntü yarattı. Vefatın duyulmasının hemen ardından, siyaset ve iş dünyasının ünlüleri, yaptıkları yazılı ve sözlü açıklamalarla, Sakıp Sabancı'nın ölümünden duydukları üzüntüleri dile getirdiler.

İşte, Tüm Türkiye'yi yasa boğan ölümün ardından yapılan açıklamalar:

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: "Türk ulusu Sakıp Sabancı’yı renkli kişiliği ve hizmetleriyle her zaman saygı ve şükranla anacaktır. Sakıp Sabancı’ya Tanrı’dan rahmet diliyor, ailesine, dostlarına, kendisini sevenlere ve ulusumuza başsağlığı dileklerimi iletiyorum"

TBMM Başkanı Bülent Arınç: "Ekonomi, sanayi ve ticaret dünyamızın duayenlerinden olan merhum Sakıp Sabancı sosyal hayatta da hep ön planda olmuş, sanat dünyasına destek vermiş, ülkemizin kültürel gelişimine katkılarda bulunmuştur. Merhum Sakıp Sabancı’ya Allah’tan rahmet, ailesine yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun"

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin:  "Sayın Sabancı, Türk iş dünyasına örnek olmuş bir şahsiyetti. Ailesinin acılarını paylaşıyoruz. Onun başlatmış olduğu bu sanayi hamlesini daha ilerilere götürecek kişiler olduğu için öbür alemde de rahat olacağını umuyorum. Mekanı cennet olsun."

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan Vekili Asaf Mehmetbeyoğlu:  "Kayserimizin yetiştirdiği değerli hemşehrimiz, başarılı işadamı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı’nın vefatı hepimizi derinden yaralamıştır. Sakıp Sabancı gibi, ülkesini ve milletini seven, girişimci, geleceği gören, başarılı insanların kaybı, Türkiye’nin kaybıdır. Çünkü Sakıp Sabancı gibi insanlar çok az yetişmektedir. Kayserililer olarak böyle bir insanla hemşehri olmanın gururunu taşımaktayız"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ali Bayramoğlu:  "Sayın Sabancı gök kubbede hoş bir seda bıraktı"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: "Sabancı, dişiyle, tırnağıyla sıfırdan yola çıkarak ticaret ve sanayinin merdivenlerinde hızla yürümeye yönelmiş bir babanın oğludur"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç: "Geçtiğimiz yıllarda her söz aldığında dile getirmeyi ihmal etmediği ’Ülkem için daha neler yapabilirim’ sözlerinin hepimizin paylaştığı bir ilke haline gelmesini umuyor, kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Sabancı camiasına büyük acıları nedeniyle sabır diliyorum"

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik:  "Sakıp Sabancı yüzlerce hizmete imza atmış bir insandır. O Türk Milli Eğitimi’ne yaptığı hizmetlerle ve katkılarla gökkubbede en hoş sadayı bırakmıştır. Değerli dostum, büyük insan Sakıp Sabancı’ya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve bütün Türk halkına başsağlığı diliyorum"

İstanbul Sanayi Odası Vakfı: "En az almak kadar, vermenin de bir görev olduğuna inandı. ’Bu ülkede yetiştim. Bu ülkeye hizmet etmek boynumun borcudur’ dedi. Bu inancını her fırsatta dile getirdi ve bu yolda sanayi dünyamızın liderlerinden biri oldu. İçinde yaşadığı toplumla ve dünyayla ilgilenen, sorunlara çözüm bulabilmek için çalışan, en kötü dönemlerde bile iyimser kalabilen, kendine ve ülkesine güvenen; renkli siması ve değerli kişiliğiyle ülkemiz tarihine geçen bu değerli şahsiyetin vefatı nedeniyle tüm ailesi ve Türk halkına başsağlığı dileriz."

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD): "Derneğimizin mümtaz kurucu üyelerinden, Yüksek İstişare Konseyi onursal başkanımız Sayın Sakıp Sabancı’nın vefatı, ülkemiz, Türk sanayi ve iş dünyası için büyük bir kayıptır"

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit: "Sakıp Sabancı’nın adı daima şükranla anılacaktır. Eşim Rahşan Ecevit ile birlikte kendisine Allah’tan rahmet dileriz; sayın eşinin, çocuklarının, tüm aile üyelerinin ve Sabancı topluluğunda çalışanların acılarını yürekten paylaşırız."

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu: "Sakıp Bey, Türk girişimci profilinin ortaya çıkmasına katkı sağlamıştı. Türkiye için önemli ve değerli bir insandı. Önemli ve değerli işler yaptı. Türk milletinin kendisini unutacağını zannetmiyorum"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük: "Sakıp Sabancı'nın Türk insanının gönlündeki yerini şimdiden aldığına ve hep orada yaşayacağına inanıyorum"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Atalay Şahinoğlu: "Bugün bir şey söylemek kolay değil. Türkiye, ekonomisini ayakta tutan kalelerden birini kaybetmiş bulunuyor. Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Dilerim ki bıraktığı imparatorluk Türkiye’nin gelişmesi için faydalı olur"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu: "TOBB Yönetim Kurulu olarak kendisine rahmet, Sabancı ailesine ve Türk milletine başsağlığı ve sabırlar dilediğimiz ve acımızın büyük olduğunu, Türk özel sektörünün büyük duayenini hiçbir zaman unutmayacağını kamuoyunun bilgilerine sunmak istiyoruz"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Refik Baydur: "Sakıp Ağa" unvanını hak eden, sayfalarca anlatılan ekonomik konuları söylediği bir iki pratik cümleyle çocukların bile anlayacağı hale getirme başarısını gösteren önder bir iş adamıydı. Sevimli kişiliği ile en kritik dönemlerde söylediği bir iki cümle ile halka moral vermeyi başaran merhum Sabancı, çoğu zaman da kullandığı basit ifadelerle yetkilileri yönlendirmeyi, onlara yol göstermeyi büyük bir ustalıkla başarabiliyordu"





 

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 17:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?