17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Sabancı'nın vefatı dış basında

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yeralan sanayici Sakıp Sabancı’nın ölümü dış basında da yer aldı. The New York Times ve Financial Times gazeteleri Sakıp Sabancı’nın ölümünü ‘Türkiye’nin ikinci en büyük holdinginin başkanı ve önder bir hayırsever yaşama veda etti.’ diye duyurdu.

Sakıp Sabancı’nın hayatına ve Kayseri’de başlayıp Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi şirketi haline gelmesine geniş yer veren Amerikan gazeteleri ayrıca Sabancı’nın; Bridgestone, Toyota, Philip Morris, IBM ve Dresdner Bank gibi dünya devleriyle ortaklığına da değindi. Sakıp Sabancı’nın hiç kaybetmediği köylü aksanı, espri anlayışı ve hayırseverliğiyle Türk halkının sevgisini kazanarak ‘Sakıp Ağa’ lakabıyla anıldığı da belirtildi.

Türkiye’de sanayiye, istihdama, sanata, kültüre ve milyonların eğitimine katkıları övülen Sabancı’nın Forbes’un bu sene açıkladığı dünyanın en zenginleri listesinde 3.2 milyar dolarlık servetiyle 147. sırada yer aldığı da vurgulandı.

AFP ise haberi ‘Aile şirketini Türkiye’nin en büyük, en başarılı ve en çok vergi veren şirketlerinden birine dönüştüren Kayserili pamuk toplayıcısının oğlu öldü.’ diye duyurdu.
Haberde Sakıp Sabancı’nın çok çeşitli zevkleri olduğu üzerinde durulurken tekstilden otomotive, bankacılıktan sigortaya pekçok alanda faaliyet göstermesinin yanısıra eğitime ve sanata verdiği desteğe dikkat çekildi.
KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 16:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?