24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Sabıkalı pist'te korku dakikaları

New York-İstanbul seferini yapan Delta Havayolları’na ait yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında tehlike atlattı.

Daha önce de bu tarz olaylar nedeniyle ’sabıkalı pist’ olarak anılan 06-24 pistinde sürüklenen uçak, itfaiye ekiplerini alarma geçirdi.

Delta Havayolları’na ait Boeing 767 tipi yolcu uçağı, saat 10.30 sıralarında içindeki 168 yolcusuyla Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak, yağmur nedeniyle kayganlaşan pistte sürüklenmeye başladı.

Uçağın, daha önce de bu tarz olaylar nedeniyle ’sabıkalı pist’ olarak anılan 06-24 pistinde sürüklenmeye başlaması üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ne ait araçlar ve itfaiye ekipleri alarma geçti. Bir süre sürüklenen uçak, pilotun çabaları sonucunda son durma mesafesine birkaç metre kala durabildi. Pistten çıkma tehlikesi atlatan uçağın durmasıyla birlikte yolcular da rahat bir nefes aldı.

06-24 pistinde daha önce de bu tür olaylar yaşanmıştı. 2005 Şubat ayında Atlas Jet Havayolları’nın Frankfurt-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı pistten çıkarak kara saplanmış, 2004 Ekimi’nde de Onur Havayolları’nın Zürih-İstanbul seferini yapan uçağı pistten çıkarak büyük tehlike atlatmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 13:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?