22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Saddam, 40 milyar dolar parasının nerede olduğunu söyledi

ABD tarafından kurulan Irak Hükümet Konseyi üyesi Iyad Allawi, Saddam Hüseyin’in koalisyon kuvvetlerine 40 milyar dolar kadar Irak parasını yurt dışında nerelere yatırdığını açıkladığını söyledi.

Arap günlük gazetelerine açıklamalarda bulunan Iyad Allawi, iki hafta önce yakalanan Saddam Hüseyin’in yurt dışına yatırdığı Irak parası hakkında bilgileri koalisyon kuvvetlerine vermeye başladığını belirtti. Allawi, Irak Hükümet Konseyi’nin 40 milyar doların hayali şirket isimleri altında İsviçre, Japonya, Almanya ve diğer ülkelerde yatırıldığını düşündüğünü belirtti.
Saddam Hüseyin’in yargılanmasının kamuya açık olacağını düşünmediğini de kaydeden Allawi, yargılama sırasında Saddam Hüseyin’in parayı verdiği ülke ve kişilerin isimlerini açıklayabileceğini, bu sebeple yargılamanın gizli yapılması gerektiğini söyledi.

Allawi, Irak’ta yurt dışından beş binden fazla "terörist"in faaliyet halinde olduğunu belirterek koalisyon kuvvetlerinin geri çekilmesinin bir takvime bağlanması için Irak Hükümet Konseyi ve ABD arasındaki görüşmelerin sürdürülmekte olduğunu kaydetti.

BEYRUT
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 12:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?