18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saddam genç yargıcı zor durumda bıraktı

Irak’ta dün yargıç karşısına çıkan devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’in duruşmasının kayıtlarının ilk bölümü, çokuluslu güç tarafından yayınlandı.

Yargıcın yasaklamasına rağmen kayıtlarının bir bölümü yayınlanan duruşmada Saddam Hüseyin’in yargıcı zor durumda bıraktığı belirtiliyor.

Fransız Haber Ajansı’nın haberinde, Saddam Hüseyin’in, duruşmanın başından itibaren genç yargıçla "rolleri değişmeyi ve kendini Irak Devlet Başkanı olarak tanıtarak, yargıcın savunmaya geçmesini sağlayabildiği" yorumu yapıldı.

Saddam, duruşmanın başında kendisini Irak devlet başkanı olarak tanıttı ve genç yargıcın da kendisini "işgal güçlerinin atadığı yargıç" olarak tanıtmaya zorladı.

Yargıca kendini tanıtmasını söyleyen Saddam, yargıcın, "Irak Merkez Mahkemesi Sorgu Yargıcıyım" cevabını iki kez tekrarlatarak, "Hangi kanuna göre" sorusunu yöneltti.

Yargıç, mahkemenin koalisyon tarafından kurulduğunu belirtmekle yetindi. Saddam’ın, "Bu, sizin ülkenizi işgal eden güçleri temsil eden bir Iraklı olduğunuz anlamına geliyor" sözü karşısında yargıç, "Eski rejimin çıkardığı kanunla atandım" diyebildi.

Saddam’ın, "Adalet görecelidir. Bizim için adalet Kuran ve Hz. Muhammed’in sözleridir. Bu doğru değil mi" sorusunu üzerine ise yargıç, Saddam’a "doğru" demekle yetindi.

BAĞDAT
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 01:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?