19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Saddam'dan ailesine 30 sayfalık mektup

ABD'nin elinde bulunan Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'le görüşen Kızılhaç yetkililerinin ziyaretlerinin perde arkası Irak basınına yansıdı.
Irak'ta yayımlanan Ahır Al Ahtaf (Son Olaylar) Gazetesi'nin Kızılhaç kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kızılhaç yetkilileri, ABD'nin elinde bulunan Saddam Hüseyin ile yaklaşık 3.5 saat süren bir görüşme yaptılar. Görüşmeye Mısır, Cezayir ve İsviçreli 3 doktor da katıldı. Kızılhaç ekibinde görevli doktorlar, görüşme sırasında Saddam Hüseyin'i muayene ettiler. Saddam Hüseyin'in kanser olmasından şüphelenen doktorlar, muayene sırasında hastalığa ilişkin herhangi bir bulguya rastlayamadılar. Görüşmede, Kızılhaç üyeleri Saddam Hüseyin'e 30 soru yöneltirken, devrik liderin soruların tamamına cevap verdiği öğrenildi. Ziyaret sırasında Saddam Hüseyin de Kızılhaç görevlilerine soru sormak istedi. ABD'li yetkililer, savaş olduğu gerekçesi ile Saddam Hüseyin'in soru sormasına izin vermediler.
Görüşme sırasında Saddam Hüseyin, daha önceden hazırladığı 40 sayfalık bir mektubu Ürdün'de bulunan büyük kızı Raghad'a iletilmek üzere Kızılhaç yetkililerine verdi. Saddam Hüseyin, ailesine yazdığı mektubunda nasıl yakalandığını ayrıntılarıyla anlatırken, torunlarının nasıl eğitilmesini istediğini de vasiyet etti.
Kızılhaç yetkilileri, Saddam Hüseyin'in tutulduğu odayı da inceledi ve odanın iyi durumda olduğunu açıkladılar. Gazetenin haberinde, Kızılhaç yetkililerinin Saddam Hüseyin ile nerede görüştüklerini açıklamadı.
BAĞDAT - İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 11:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?