20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Saddam'dan rüşvet aldığı ileri sürülen Türkler

Irak'ta yayımlanan El Meda gazetesi, Saddam Hüseyin tarafından kendisini desteklemek üzere bedava petrol dağıtılan kişi ve kuruluşlar ile bunların bağlı bulundukları ülkelerin listesini yayımladı. Listede Türkiye'den 4 kişi ve 7 şirketin ismi yer alıyor. Yayımladıkları bilgilerin doğru olduğunu ifade eden El Meda Gazetesi Dağıtım Müdürü Basim Nasır, bilgilerin eski Petrol Bakanlığı belgelerinden alındığını söyledi. Nasır, "Bunun doğru olduğunu biliyoruz. Bu bilgiler dünyada yankı uyandırdı. 20'den fazla ülkenin büyükelçisi bizim büromuza gelerek yayımladığımız bilgilerin belgelerini görmek istedi. Belgeleri kendilerine gösterdik ve gerekli notları alarak gittiler. Bu bizim bilgilerimizn doğru olduğunu gösterir. Aldığımız kaynağın ismini açıklayamıyoruz, belgeleri çok özel bir kaynaktan aldık" dedi.
El Meda gazetesi haberi, "Başkanlar, Politikacılar, Gazeteciler Ve İş Adamları Milyonlarca Petrol Varili Saddam'dan Aldılar" başlığı ile verdi. Gazetenin geçtiğimiz Pazar günkü sayısında yayımlanan listede yer alan 52 ülkenin isimleri şöyle:
"Suriye, Uman, Kıbrıs, Türkiye, Vietnam, Yemen, Sudan, Hindistan, Malezya, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Cezayir, Tunus, İspanya, Belarus, Yugoslavya, Romanya, İngiltere, Kanada, ABD, Fransa, Çat, Tayland, Panama, Macaristan, Güney Afrika, Filipinler, Hollanda, Çin, Ürdün, Filistin, Mısır, Lübnan, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar, Libya, Brezilya, İrlanda, Nijerya, Kenya, Bulgaristan, Yunanistan, İsviçre, Slovakya, Mayınmar Birliği, Ukrayna ve Rusya"
El Meda Gazetesinde yer alan listedeki Türk iş adamı ve şirketleri ile aldıkları petrol miktarı ise şöyle:
Zeynel Abidin Erdem (27 Milyon), Lütfi Doğan (11 Milyon), Mehmet Aslan (13 Milyon), Tekfen (15,5 Milyon), KSK (1 Milyon), Delta Petrol (1 Milyon), SİTA (1 Milyon), Özyağ (1 Milyon), SEMİR (1 Milyon), MUHTEŞEM (1 Milyon) ve Mukadder Sezgin (1 Milyon).
ERSAN KARAOĞLU - BAĞDAT (İHA)
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2004 Cuma 12:15:14
Güncelleme :30 Ocak 2004 Cuma 12:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?