18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saddam'ın yardımcısı yakalandı

Irak Savunma Bakanlığı, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’in en üst düzey yardımcılarından İzzet İbrahim el-Duri’nin yakalandığını açıkladı.


El-Duri, Amerika Birleşik Devletleri’nin arananlar listesinin üst sıralarındaydı ve Amerikan ordusu tarafından Baas rejiminin en önemli liderlerinden birisi olarak kabul ediliyordu.

İzzet İbrahim el-Duri’nin Amerikalı askerlerin gözetiminde olduğu belirtilirken, ABD ordu yetkilileri henüz resmî bir açıklama yapılmadı

Klinikte yakalandı

Eski Irak Devlet Başkan Yardımcısı İzzet İbrahim El Duri’nin, Irak’ın kuzeyindeki Tikrit kentinde bir klinikte yakalandığı bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Salih Serhan, El Hurra televizyonuna telefonla yaptığı açıklamada, El Duri’nin Irak’ın kuzeyinde tedavi gördüğü bir klinikte yakalandığını söyledi.

El Duri’nin, Irak’ın Tikrit çevresinde başlatılan büyük bir operasyon çerçevesinde yakalandığını belirten Serhan, operasyon sırasında Amerikan birliklerine Iraklı sivil savunma birliklerinin de yardım ettiğini kaydetti.

İzzet İbrahim El Duri, ABD askeri ve istihbarat yetkililerinin, 55 kişilik en çok arananlar listesinin 6. sırasında yer alıyordu.


500 kişi yakalandı

Öte yandan başkent Bağdat’ın güneyindeki Latifiye kasabasında düzenlenen geniş kapsamlı bir operasyonda, direnişçi gruplara bağlı olduğu söylenen yaklaşık 500 kişi yakalandı.

Yapılan açıklamada, yakalananlar arasında yabancı savaşçı bulunmadığı belirtildi.

Düzenlenen operasyondad, Irak güvenlik güçlerinin ABD askerleriyle birlikte çalıştıkları belirtilirken operasyon sırasında 12 Irak polisi öldü.

Operasyonda tanksavar roketleri, havan topları ve dinamit lokumları ele geçirildi.

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 15:52:52
Güncelleme :5 Eylül 2004 Pazar 16:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?