19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

´Saddam´sız dünya daha iyi değil´

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Irak lideri Saddam Hüseyin’in devrilmesi ile dünyanın daha güvenli olduğu savlarına katılmadığını kaydetti.

İngiltere’ye ziyareti öncesinde BBC’ye bir mülakat veren Chirac, dünyanın daha güvenli olduğundan ’hiç de emin değilim’ dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, ABD öncülünde başlatılan işgal ardından gerek Irak’taki gerek dünyadaki durumun daha tehlikeli bir hal aldığını savundu.

ABD Başkanı Bush açıklamalarında sık sık, savaşın bazı gerekçeleri haksız çıkmış olsa da dünyanın şimdi daha güvenli bir yer olduğunu savunuyordu.

Fransız lider ise ’Saddam Hüseyin’in görevden ayrılması bir ölçüde olumlu olmuştur. Ancak buna tepkiler de oluştu’ dedi.

Chirac, dünya genelindeki radikal görüşlü Müslümanların seferber olması ile terör eylemlerinde artış yaşandığını belirtti.

Chirac, Irak’a yönelik herhangi bir müdahalenin Birleşmiş Milletler eliyle gerçekleşmiş olması gerektiği görüşünü de tekrarladı.

Chirac’ın ayrıca İngiltere’nin ABD öncülüğündeki savaşa verdiği desteğin Londra’ya pek az getirisi olduğu inancını da ifade ettiği kaydediliyor.

Perşembe günü İngiltere ziyaretine başlayacak olan Chirac, İngiltere ve Fransa arasındaki "Entente Cordiale" adı verilen dostluk anlaşmasının 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılacak ve Kraliçe’nin konuğu olacak.

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 09:35:13
Güncelleme :17 Kasım 2004 Çarşamba 11:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?