17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Sadr'dan uyarı

Radikal Şii lider Mukteda Sadr ve Sünni din adamlarının, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın Suudi Arap yetkililerle ele aldığı Irak’a Müslüman güç gönderme fikrine karşı çıktığı bildirildi.

Sadr, Kufe’de verdiği cuma hutbesinde, "Irak’a yardım etmek isteyen bütün ülkelere güç göndermeme çağrısı yapıyorum. Bu güçler Irak’a gelirse işgal güçlerinin işbirlikçileri muamelesi görecekler" ifadesini kullandı.

Hareketinin, 2 hafta ertelenen Irak Ulusal Konferansı’na katılmamayı düşündüğünü söyleyen Sadr, şöyle konuştu:

"Hükümet Sadr’ın hareketine bir şans vermek istediğini söylüyor, ancak hareketin birçok lideri hapiste, işgalcilere karşı çıkan diğerleri de ölüm tehditleri alıyor. İşgal güçlerinden direnişçileri serbest bırakmasını istiyorum, yoksa sivil itaatsizlik ilan edeceğiz."

Felluce’de de Sünni din adamı Şeyh İhsan El Duri, "Şu ya da bu Arap ve Müslüman ülkeden güçlerin Irak’a girmesine karşı olduğunu" belirttiği cuma hutbesinde, "Bu tür güçler işgalden önce hizmet edebilirdi ama şimdi değil" ifadesine yer verdi.

Bağdat’taki İbn Taymiya camisinin imamı Şeyh Mehdi Sumayday da bu fikre karşı olduğunu belirterek, "Müslümanların birbirlerini öldürdüklerine tanık olmak istemiyoruz" dedi.

Ebu Hafs El Masri Tugayı Avrupa´yı Yine Tehdit Etti 


El Kaide ile bağlantıları olduğu sanılan Ebu Hafs El Masri Tugayı örgütü, ABD Başkanı George Bush’un politikalarına destek veren ülkeleri yine tehdit etti.

Örgüt, bir internet sitesinde yayımlanan bugün tarihli açıklamasında, "Amerika’nın yörüngesinde gittikleri sürece Avrupa’nın tüm kesimlerinde kan akıtmaya tereddüt etmeyeceğini" belirtti.

İtalya’dan İngiltere’ye, Bulgaristan’dan diğer tüm Avrupa ülkelerine kadar, tüm birimlerine savaşa girmeye hazır olmaları çağrısında bulunan Örgüt, "Aşağılık Bush’un gölgesinde kalan ülkelerin hiçbir zaman güvenlikte olmayacağı" uyarısını yaptı.

Aynı örgüt adına önceki gün bir internet sitesinde yayımlanan açıklamada, yine "Avrupa’yı kana bulama" tehdidinde bulunulmuştu. Ancak bugünkü açıklamada, önceki günkü tehdidi örgütün yapmadığı belirtildi.

KUFE
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 00:36:54
Güncelleme :31 Temmuz 2004 Cumartesi 00:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?