24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Şafak çığlığını duyurdu

"Yaşamak istiyorum" çığlığını, devletin zirvesi duydu. Pahalı tedavi masraflarını karşılayamadığı için Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda açlık grevine başlayan kanser hastası genç için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi. Gül, Sağlık Bakanı'na talimat verdiğini Twitter'dan duyurdu; birkaç saat sonra Şafak Bay için müjdeli haber geldi. Şafak Bay yaşamak istiyor.

Henüz 25 yaşında. 2005 yılından beri kemik kanseriyle mücadele ediyor. Hastalığı her geçen gün ilerliyor. Tedavisi pahalı. Yaklaşık 750 bin lira. Karşılamasına imkan yok. Yaşamak için son ümidinin yurtdışında tedavi olduğunu söyleyen Şafak Bay, son çare 3 gün önce açlık grevine başladı; "Hastalıktan öleceğime açlıktan ölürüm" dedi.

Çığlığını devletin zirvesine duyurabilmeyi başardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter'da ilk haberi verdi:

"Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Sağlık Bakanlığı'na, konunun araştırılıp gereğinin yapılması talimatını verdim. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur."

Gül'ün bu açıklamayı yaptığı dakikalarda Şafak Bay, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılıyordu ve müjdeli haberi onu hastanede ziyaret eden Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy verdi.

Sağlık Bakanlığı, Şafak Bay'ı tedavi için yurtdışına gönderecek. Tüm masrafları da karşılayacak.

Şafak Bay, şimdi sağlığına kavuşucağı günü bekliyor. En büyük hayali, çok sevdiği mesleği yapıp, öğretmen olup öğrencileriyle buluşmak...
 

...
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?