23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sağ kolu, Apo'nun 'haremi'ni yazdı

Ömür boyu hapse mahkum edilen PKK’nın eski elebaşlarından Şemdin Sakık’ın ‘Apo’ adlı kitabı çıktı. Apo'nun seks hayatının anlatıldığı kitapta, "O, kadın militanları istediği gibi kullanıyor, hatta grup seks yapıyordu" şeklinde ifadeler yer alıyor.

Hangi yayınevinin bastığı belli olmayan kitapta, Şemdin Sakık, Öcalan’ın Şam’daki evinde uzun süre kalan ve ardından Bitlis kırsalında öldürülen Tekoşin adlı genç kızın anlattıklarını şöyle anlatıyor:

‘Öcalan’ın Şam’daki evinde uzun süre kalan ve ardından Bitlis kırsalında öldürülen Tekoşin adlı genç kızın anlattıkları vicdanımı sızlattı. Eğer bu kız öldürülmemiş olsaydı, anlattıklarını içime gömerdim. Genç kızı ben Diyarbakır dağlarından Şam’a gönderdim. Kız, benimle konuşmaya korkuyordu. Ona güven verdim ve Apo’ya karşı olduğumu söyleyince bana şunları anlattı’:

'Yoğunlaşma önemli'

Başkan bir grup kızı seçip yoğunlaşma eğitimi için evine aldı. Ben de vardım. Sevinçten uçacak gibiydim. Ama sonraki rezaleti görseydin mücadeleyi bırakıp kaçardın. Eve gittiğimizde 3 aydır yanında olan kızlar görevi bize bıraktı ve ‘Önderliğe namuslu kadın gibi yaklaşmayın. Sizin her şeyiniz onundur. O hepimizin sevgilisidir. Ona seksi görünmeyi ihmal etmeyin, bazen hepinizle, bazen de birinizle birlikte olmak isteyebilir. Sizi eğitmek için birlikte oluyor. Bu fedakarlığa sizin için katlanıyor.

'İsterse yatacaksınız'

Nazlanmayı sevmiyor. Onunla yüzeceksiniz. Onunla jakuziye girip yıkanmasına yardımcı olacaksınız. Hanginizi isterse onunla yatacaksınız. Temizliğe dikkat edip korumalar ve şoförlerle konuşmayacaksınız. Başkanı mutlu etmek en başta gelen görevinizdir’ dedi. Okula geri dönmek isteğimde bayan arkadaş bana, ‘Çıldırdın mı, önderlik dönmek istediğini duyarsa evi başına yıkar, seni ajan ilan edip Lübnan’a gönderir. Oraya gidenlerin hiçbiri dönmüyor. Dilan, Medya ve Berfin Lübnan’da toprağa gömüldü’ dedi.

'Tükürüp tekmeledi'

Apo, istediği kadını istediği anda odasına alıp, kadının hiçbir görüşüne başvurmadan, ilişkinin biçimini, süresini kendisi belirlerdi. Bazen soyundurduktan sonra tekrar giyinmesini emredip, ‘Kokuyorsun, çirkinsin senin gibi kadınla yatmak işkencedir’ diyerek, tükürüp, tekmeleyerek geri gönderirdi.

Grup seks yapıyorlarmış

PKK’nın eski elebaşlarından Şemdin Sakık’ın kitabında anlatılanlara göre, yanındaki tüm kadınlar Abdullah Öcalan’ın her türlü isteğini yerine getirmek zorundaydılar. Öcalan, kadın militanlarla isterse tek tek, isterse grup olarak sevişebiliyordu. Kadın militanların böyle bir teklifi reddetme şansları ise yoktu.

Apo’nun kitabını yazdı

Şemdin Sakık, kitabında Apo’yu anlattı. Kapağına kadın PKK’lılar ile Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının konulduğu 366 sayfalık bir kitapta Apo’nun haremindeki bir kadın militanın çarpıcı anılarına da yer verildi. Sakık’ın 2 yıllık çalışması sonucunda hazırladığı kitap, İstanbul’da basıldı. Kitabı örgütün iç yüzünü ortaya koymak için yazdığını söyleyen Sakık, şunları anlattı:

'Yüzbinleri kandırdık'

Yüzbinlerce insanı kandırarak Apo’ya bağladık. Apo beni anlayın diyordu. Kendisini gecikmeli de olsa tanıdık. Ama eşekçe bir anlama oldu. Seni anlatmak, yaşamı tehlikeye atmaktır. Bu satırları okur okumaz ikinci idam fermanımı çıkaracağından kuşkum yok. Doğruları dile getirmeye çalışanların sesleri silah sesleri arasında eridi.

'Kızkardeşim rüyamda'

Kızkardeşim Adife’yi 1984 yılında dağa ben çıkardım. 3 ay sonra öldürüldü. Kardeşimin cenazesi sahipsiz kaldı ve Diyarbakır’da gömüldü. Bu beni radikalleştirip intikamdan intikama koşturdu. Aradan yıllar geçmesine rağmen rüyalarıma giriyor. Onu ben öldürmüşüm gibi acı çektim ve kadınları dağdan indirme kararı aldım. Çok sayıda kişiyi geri gönderdim.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 11:53:11
Güncelleme :7 Ocak 2005 Cuma 12:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?