19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sağlık Bakanı'ndan eylemci doktorlara gözdağı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 10-11 Mart'ta 2 günlük iş bırakma eylemi yapan doktorlara gözdağı vererek, "Devletin kanunları, yönetmeliği ve mevzuatı var. Kim aykırı davranmışsa gereği yapılacak" dedi.
Bakan Akdağ, 81 ile dağıtılacak 326 yeni ambulans için düzenlenen tören öncesi, gazetecilerin doktor eylemine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin 'Eyleme katılan doktorlar hakkında soruşturma açılacak mı?' sorusuna sinirlenerek şunları söyledi:
"Geçmiş şeyleri değil, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı konuşalım. Devletin kanunları, yönetmeliği ve mevzuatları var. Kim aykırı davranmışsa gereği yapılacak. Sağlık Bakanı olarak benim görevim, sağlık hizmetlerinin daha iyi yapılmasını sağlamaktır. Biz bu çaba içindeyken, bir takım teşebbüslerde bulunanlar varsa, elbette gereği yapılacak. Ama bu şu anlama gelmiyor. Demokratik biçimde hak arayan sağlık çalışanlarına saygı duyuyoruz. Ancak hizmetin aksamasına razı olmayız".
Dün Ankara Üniversitesi Morfoloji Binasında, '14 Mart Tıp Bayramı' nedeniyle düzenlenen törene neden katılmadığına yönelik bir soruya ise Akdağ, bir açılış nedeniyle Şanlıurfa'da bulunduğunu, bu sebepten törene katılamadığını söyledi. Bakan Akdağ, Tıp Bayramı'nı bu kez Anadolu'da kutlamayı tercih ettiklerini, niyetlerinin arkasında başka birşey aranmaması gerektiğini belirtti.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2004 Pazartesi 12:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?