19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sağlık Bakanlığı ile TTB arasında 'randevu' gerginliği

Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi arasında iki defa yapılan iş bırakma eylemiyle başlayan ve sözlü atışmalarla doruğa ulaşan gerginlik, Bakan Recep Akdağ'ın bazı tabip odaları başkanlarına özel görüşme davetiyesi gönderilmesiyle yeniden alevlendi.
Göreve başladığı günden beri kendisini ağır sözlerle eleştiren TTB yöneticileri ile bir türlü yıldızı barışmayan Bakan Akdağ'ın, Anadolu'daki bazı tabip oda başkanlarına özel davetiye göndererek görüşme talebinde bulunması hekim temsilcilerini kızdırdı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara ve İstanbul tabip odalarının randevu talebine aylardır cevap vermeyen Bakan Akdağ'ın, diğer tabip odası başkanlarını bizzat bakanlığa çağırmasına tepki gösterdi. Bakan Akdağ'ın TTB arasında ayrımcılık yaptığını ileri süren Başkan Sayek, "Herkes herkesle görüşebilir ancak bu görüşmenin zamanlaması ve yöntemi çok önemlidir. Ankara ve İstanbul tabip odalarının aylardır randevu talebine cevap vermeye tenezzül etmeyen Bakan Akdağ, diğer oda başkanlarını özel olarak Ankara'ya çağırması çok ilginçtir" dedi.
TTB'ye bağlı tüm tabip odalarının hekimlerin ve sağlık sektörünün içinde bulunduğu sorunları çok iyi bildiğini anlatan Başkan Sayek, Bakan Akdağ'ın tüm tabip odalarına eşit uzaklıkta ve yakınlıkta olması gerektiğini, eleştirilere rağmen herkesi kucaklaması gerektiğini savundu.
YUSUF ZİYA ERERASLAN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2004 Cumartesi 11:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?