19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak

Sağlık Bakanlığı, 'eleman temininde güçlük çekilen bölgelerde' çalıştırılmak üzere 10 Mart 2004 tarihinde üçüncü kez yapılacak kura çekimi ile sözleşmeli uzman hekim, pratisyen hekim ve diş hekimi alacak.
İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre bakanlık, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının uzman tabip, tabip ve diş tabibi kadrolarına ilk defa veya yeniden açıktan kura ile atama yapacak. Kuralar 10 Mart 2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından bilgisayar ortamında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonun'da gerçekleştirilecek. 23 Şubat'tan itibaren başlayacak olan kura başvurularının 2 Mart 2004 tarihinde sona ereceği ve müracaatların il sağlık müdürlüklerine yapılacağı bildirildi.
Kuraya katılacak adayların, uzman kurasına müracaat edecekler için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmaları gerekiyor. Bununla birlikte tabip ve diştabibi kadrolarına müracaat edeceklerin ise meslekle ilgili okullardan mezun olmaları şart aranıyor. Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu kuralara müracaat edemeyecekler. Adayların kuraya müracaat edebilmeleri için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu kuralarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 25/6/1983 tarih ve 18088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Sureti ile Atanmalarına İlişkin Yönetmelik" hükümleri kapsamında mazereti olan adaylar için, ayrı bir kura yapılmayacak. Ancak kura için münhal olarak ilan edilen yerlere mazereti olan adaylar müracaat ettikleri takdirde, öncelikli olarak yerleştirilecekler.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 19:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?