20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sağlık Bakanlığı yoğun bakımda

Sağlık Bakanlığı, termal ve şifalı sularda yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bedelini ödemiyor. Bakanlık, bu hizmetleri 'bedeli ödenen tedavi hizmetleri' kapsamından çıkardı, parası ödenmediği için birçok hasta tedavisini yarım bırakmak zorunda kaldı.

Mayıs 2007'de yayımlanan Sağlıkta Uygulama Tebliği ile Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SKK'nın Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleşmesi bazı hizmetleri "tedavi bedeli ödenen hizmetler sınıfından" çıkardı.

Bu hizmetlerden biri de, termal ve şifalı sularda yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri.

Hastanelerden aldıkları raporlarla İzmir Balçova'daki termal tesislerde tedavi gören hastaların tedavi ücreti artık verilmiyor.

- "Buraya daha önceki gelişimde karşılıyordu Emekli Sandığı fakat şu anda tedavi ücretlerini alamıyoruz. Benim gibi birçok arkadaşım var. Bu konuda üzgünüz..."

Hastaların sadece banyo bedeli olan 3 YTL devlet tarafından karşılanıyor.

- "Benim tek seansım 50 milyon. 30 senas alacağız... Tedavi yavaş yavaş ilerliyor ancak. Zor durumdayım."

- "Yürüme seansı egzersiz ücretlerini alamıyoruz, cebimizden ödüyoruz."

Masrafları karşılanmayan hastalar tedavilerini yarım bırakıyor. 12 bine yakın hastanın Balçova termal tesislerdeki tedavisini yarım bıraktığı belirtildi.

- "Ödeyemeyeceğiz, yarım bırakacağız. 10 gün aldım, doktor 20 gün önerdi..."

Balçova'daki termal tesislerde Norveçli hastalar da tedavi görüyor. Norveç hükümeti tedavi masraflarını ödediği vatandaşlarını Türkiye'ye gönderirken Türkiyeli hastalar tepkili: "Bizim devletimiz bize sahip çıkmıyor."

CNN
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 16:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?