20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sağlık Bakanlığı´ndan ´cinnet´ alarmı

Sağlık Bakanlığı, aile faciaları ve cinnet olaylarına karşı harekete geçti. Bakanlık, her kentte ve büyük ilçelerde psikiyatri servisleri açılması için çalışma başlattı.

Kapkaç olaylarına cezai yaptırım dışında çözüm getirilmesi için hükümet düzeyinde 4 bakan görevlendirilirken, ekonomik kriz dönemlerinde artan ruh sağlığı bozukluklarına karşı "psikiyatrik çözüm" aranıyor.

Sağlık Bakanlığı tüm illerin valilerine talimat göndererek, her ildeki devlet hastanelerinde ve büyük ilçelerde nüfusa orantılı olarak en az 5 yataklı psikiyatri servisi kurulmasını istedi.

Bakanlık, illere yeterli sayıda psikiyatri uzmanı ve sağlık personeli atanacağını, psikiyatri servislerinin bakımının yapılacağını bildirdi.

AB’ye uyum çalışması

Bakanlığın girişimi, Avrupa Birliği’ne uyum çalışmasını kapsamında da yer alıyor. Türkiye genelinde kişi başına düşen psikiyatri uzmanı sayısı Avrupa Birliği standartlarının gerisinde bulunuyor. AB ülkelerinde 100 bin kişiye ortalama 9 psikiyatri uzmanı düşerken, Türkiye’de 100 bin kişiye bir psikiyatr bulunuyor.

Türkiye’de 10 bin kişiye 1.3 psikiyatri yatağı düşüyor. Ancak istatistikler, Türkiye’de her 5 kişiden birinin ruhsal sorunu bulunduğunu gösteriyor.
CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 08:36:23
Güncelleme :22 Kasım 2004 Pazartesi 08:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?