20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sağlıkçılar eylem hazırlığında

Sözleşmeli sağlık çalışanları, yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak amacıyla Türk Sağlık-Sen'in koordinesinde 24 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

Eş durumundan tayin, askerlik dönüşü işe başlama, giyim yardımı ve becayiş gibi konulardaki sorunlarını kamuoyuna duyurmayı amaçlayan sözleşmeli sağlık çalışanları, 24 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelecek.

"Söz Bitti, Şimdi Eylem Zamanı" adlı miting için Türk Sağlık-Sen, Türkiye'nin tüm illerinde görev yapan sözleşmeli personeli eyleme davet etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye genelinde 2007 yılı sonu rakamlarına göre Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan yaklaşık 55 bin sözleşmeli personel bulunduğunu söyledi.

Sendika olarak, sözleşmeli personelin birçok hakkına kavuşmasını mahkemeler yoluyla sağladıklarını belirten Kahveci, süren başka davalar bulunduğunu da ifade etti.

Kahveci, her platformda sözleşmeli çalışanların sıkıntılarını dile getirdiklerini ve çözüm yolları aradıklarını ifade ederek, "Fakat sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu çalışanları, hala sorunlar yumağı içerisinde çalışmaktadırlar. Sözleşmeli personelin birçoğu ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor. Boşananlar var, evlenemeyenler var. İnsanlar aile ve işi arasında bir tercihe zorlandılar" dedi.

Kahveci, "Bize her gün yüzlerce mail geliyor. Ne yazık ki bu sorunların çözülmesi noktasında iktidar tarafından sözler verilmesine rağmen bir türlü somut bir adım göremedik" diye konuştu.

Önder Kahveci ayrıca, "Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personelin gür sesini duyurmak için böyle bir eylem yapma kararı aldık. Sağlık Bakanlığı'na tüm Türkiye'den eylemimize katılan sözleşmeli sağlık çalışanları ile birlikte 'artık çözüm istiyoruz' diyeceğiz. Tüm sözleşmeli kamu çalışanlarını ve ailelerini bu büyük eylemimize davet ediyorum" dedi.

...
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 11:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?