17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Sağlıkçılardan Erdoğan'a tepki

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı İsmail Tombul, 10-11 Mart 2004 tarihinde iki günlük iş bırakma eylemi yapacak olan doktorları üstü kapalı tehdit eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.
Tombul, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın bir hastanenin açılış töreninde, doktorların yapacağı eylemle ilgili olarak, "Daha fazla konuşursam milletimin ve benim söylediklerim örtüşür, eylem yapanlar yalnız kalır" şeklinde yorum yaptığını belirterek, bu sözleri eleştirdi. Sağlık emekçilerinin 5 Kasım ve 24 Aralık'ta olduğu gibi 10-11 Mart'ta da sağlık ortamının sorunlarının konuşulması için eylem yapacaklarını anlatan Tombul, şunları kaydetti:
"13 milyon sosyal güvencesiz yurttaşımız var. Bölgesel eşitsizlikler ve gelir grupları arasındaki eşitsizlikler sağlık ortamına damgasını vuruyor. Parası olmayan yurttaşlarımız ilaç alamıyor, hastanelerde rehin kalıyor. Sağlık emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılıyor. AK Parti hükümetinin gündeme getirdiği, Sağlıkta Dönüşüm Programı 'paran kadar sağlık hizmeti alırsın' anlayışını hakim kılmayı amaçlıyor. Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanı 5 Kasım ve 24 Aralık öncesinde de konuştular ama biz yalnız kalmadık. Halk eylemlerimizi destekledi. Sayın Başbakan çekinmesin konuşsun, konuşsun ki, sorunların çözümü için getirmeyi amaçlardıkları düzenlemeler kamuoyunda tartışılsın. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri, ücretlerimiz, iş güvencemiz ve sağlık hakkı için eylemlerini sürdürmeye kararlıdır".
YUSUF ZİYA ERARSLAN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 15:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?