19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sahil Yolu'na taş yağdı

Rize'de etkili olan fırtınanın karayoluna taşıdığı taş ve çakıl yığınları, Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımda aksamalara neden oldu.

Rize'de etkili olan şiddetli fırtınada Karadeniz Sahil Yolu'ndaki belediyeye ait bir sosyal tesis, bir çocuk parkı ve 5 balıkçı teknesi zarar gördü.

Gece boyu süren şiddetli fırtına nedeniyle Karadeniz'de oluşan yüksek dalgalar sahilde bulunan ve çay bahçesi olarak kullanılan Rize Belediyesi'ne ait sosyal tesiste hasar oluşturdu. Kent merkezi sahilindeki Çiftekavak Balıkçı Barınağı'ndaki 3 tekneyle bir çocuk parkı, Pazar ilçesi balıkçı barınağındaki 2 balıkçı teknesi de zarar gördü.

Yüksek dalgalar, denizdeki taş ve çakıl yığınlarını Karadeniz Sahil Yolu'nun Fener Mahallesi kesimiyle Derepazarı, Çayeli ve Fındıklı ilçeleri bölümlerinde yola taşıdı. Bu nedenle bölgede trafikte aksamalar yaşandı.

Karayolları ekipleri, ulaşımı normale çevirmek için yolda çalışma başlattı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Kastamonu

Hızı 80 kilometreye yaklaşan rüzgar nedeniyle 6 metreye ulaşan dalgalar, Karadeniz sahillerinde etkili oldu. Abana ilçesinde sahil şeridindeki yazlıkların bahçeleri ile apartmanların bodrum katlarını su bastı.

Kastamonu'nun Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde etkili olan fırtına, hasara yol açtı.

Hızı 80 kilometreye yaklaşan rüzgar nedeniyle 6 metreye ulaşan dalgalar, Karadeniz sahillerinde etkili oldu. Abana ilçesinde sahil şeridindeki yazlıkların bahçeleri ile apartmanların bodrum katlarını su bastı. Dalgaların taşıdığı kum yığınları ve taşlar, Hacıveli karayolunda ulaşımın aksamasına neden oldu.

Bozkurt ilçesine bağlı İlişi köyündeki balıkçı barınağı da dalgalar nedeniyle zarar gördü, balıkçılar teknelerini alabora olmaması için kıyıya çıkardı.

Çatalzeytin'de ise sahil şeridindeki karayolu ulaşıma kapatıldı, istinat duvarları yıkıldı.
Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtınanın hasara neden olduğunu belirterek, hava şartları düzelince hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Trabzon

Trabzon'da da şiddetli rüzgar nedeniyle 5 metreyi bulan dalgalar sonucu Faroz Balıkçı barınağında su alan bazı balıkçı tekneleri battı, balıkçı gemilerindeki av malzemeleri zarar gördü. Dalgalardan Yenimahalle ve Beşirli sahilindeki yürüyüş yolu da etkilendi. Dalgaların taşıdığı taşlar yürüyüş yolunu kullanılamaz hale getirdi. Belediye personeli yolu temizlemek için çalışma başlattı.

Faroz balıkçı barınağında teknesi bulunan İlhan Sağnak, son zamanların en büyük deniz felaketlerinden birini yaşadıklarını belirterek, "Gece etkili olan rüzgar sonrası dev dalgalar oluştu. Bugüne kadar limanda böyle dalgalar görmemiştik. Çoğu arkadaşımızın teknesi battı" dedi.

Artvin

Artvin'de geceden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, balıkçı barınakları, tekneler ve bazı otomobillerde hasara neden oldu. 

Kentte devam eden fırtına yüzünden Karadeniz'de oluşan yüksek dalgalar, Hopa Limanı Köy Balıkçı Barınağı ile Esenkıyı Balıkçı Barınağı'ndaki çok sayıda barınağa zarar verdi.

Dalgalar nedeniyle bazı barınaklar yıkıldı, bazılarında ise hasar oluştu. Fırtınada 8 balıkçı teknesinde de maddi hasar oluştu.

Bu arada dalgalar, Sarp Sınır Kapısı'nın sahil kenarındaki otoparkta bulunan iki aracı denize sürükledi. Otoparkta bulunan 8 araç da dalgaların etkisiyle kullanılamaz hale geld

 

AA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2013 Pazar 11:42:53
Güncelleme :24 Mart 2013 Pazar 15:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?