19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Şahin'den Zana ve DEHAP'a tepki

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de barışı ve demokratik standartları yükseltmenin, sıkılı yumruklarla olmayacağını belirterek, "Bu ülkenin 70 milyon insanı el ele verecekse kimimizin eli açık, kimimizin elleri yumruk halindeyse el ele tutuşamayız" dedi.

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın, "PKK ile hükümete aynı mesafede olduklarını" söylediğinin ve kapatılan DEP’in tahliye edilen eski milletvekillerinden Leyla Zana’nın terör örgütü Kongra-Gel’e 6 ay süreyle ateşkes çağrısında bulunduğunun anımsatılması üzerine şunları söyledi:

"Şu anda, işbaşında bulunan 59. Cumhuriyet Hükümeti, bu ülkenin meşru hükümetidir. Eğer, bir kişi veya bir siyasi parti bu hükümetle bir terör örgütü mukayesesi yaparak, ’biz her ikisine de eşit yakınlıktayız’ derse, o zaman şu akla gelir; bu terör örgütü de meşrudur, bu hükümet de meşrudur. Dolayısıyla biz ikisine de eşit yakınlıktayız. Yıllardır, Türkiye’ye karşı savaş ilan eden bir terör örgütünü bu ülkede bir siyasi partinin genel başkanlığını yapan kişinin meşru sayması kabul edilemez. Eğer, terör örgütünü gayri meşru sayıyorsanız, ikisine de eşit yakınlıktaysanız, o zaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni de gayri meşru sayıyorsunuz demektir. Bu beyan, son derece talihsiz bir açıklamadır. Tashihi gerekir kanaatindeyim."

Şahin, Türkiye’deki yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye’nin bağımsız yargı organlarınca cezaya çarptırılan eski parlamenterlerin bütün yaşananlardan gerekli dersler çıkararak, terör ile Türkiye’nin bir yere varamayacağını kavramış olmaları gerektiğini belirtti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2004 Pazartesi 20:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?