26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sahte albay emekli yüzbaşı çıktı!

İstanbul'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) açtığı ihalelere sokma vaadiyle 4 ayrı şirketi yaklaşık 250 bin TL dolandırdıkları öne sürülen 3 kişi yakalandı. Yakalanan zanlılardan birinin emekli yüzbaşı olduğu ortaya çıkarken, zanlılar dolandırdıkları bir şirketin güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, Kadıköy'deki bir şirketin yetkilisi Ö.S., Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açtığı 62 milyon 500 bin liralık ilaç ve diş macunu ihalesine sokacakları yalanıyla 3 kişinin kendilerini 106 bin lira dolandırdıklarını belirterek, 30 Eylül 2010 günü Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılığa dilekçe veren şirket yetkilisi, şahısların ihaleye girmek için kendilerinden teminat bedeli olarak 106 bin istediğini, bu parayı nakit alıp resmi saymanlık makbuzu verdiklerini bildirdi.

Dilekçesinde ihaleye kadar kendileriyle birlikte olan şahısların ardından ortadan kaybolduklarını belirten Ö.S., "İhaleyi kazanamayınca askeri yetkililere sorduk ve dolandırıldığımızı anladık. Hem bizden ihale teminat bedeli 106 bin lira aldılar hem de ihaleye gireceğiz diye malların siparişlerini vererek büyük zarara uğradık" ifadelerine yer verdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın talimatı üzerine Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından çalışma başlatıldı. Ekipler, şirketin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alıp, dolandırıcı oldukları öne sürülen şahısların şirkete gelip, yaptıkları görüşmeye dair kayıtlarını izledi. Görüntülerden yola çıkan polis, zanlıların kimlik ve adreslerini belirledi. Daha sonra Avcılar, Esenler ve Beylikdüzü'nde 3 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda emekli yüzbaşı M.T.(53), K.B.(43) ve O.Ö.(57) yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda ihale giriş evrakları ve mühürler ele geçirildi. Ele geçirilen belgeler sahte olup olmadıklarının belirlenmesi için Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların ifadeleri alındı. Yapılan sorgulamada dolandırıcılık suçunu kabul eden zanlıların, birbirlerini suçladıkları belirtildi. Zanlılardan M.T.'nin, 1986 yılında yaralandığı için malulen emekliye ayrıldığı tespit edildi. K.B.'nin ise benzer suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu belirlendi. 3 zanlının, farklı zamanlarda 3 ayrı firmayı daha aynı şekilde dolandırdıkları, 4 ayrı şirketten yaklaşık 250 bin lira alarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2010 Pazar 16:58:05
Güncelleme :7 Kasım 2010 Pazar 20:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?