20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sahte doktor yakayı ele verdi

Sağlık Bakanlığı'nda, doktor olmadığı halde sahte diploma ile 10 yıldır çeşitli illerde hekimlik yaptığı tespit edilen bir kadın yakalandı.

Sahte doktor, başka bir yere atama yapılması için geldiği bakanlıkta yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, 36 yaşındaki Z.B.K., 1998 yılında düzenlediği sahte belgelerle kendisini tıp fakültesi mezunuymuş gibi gösterip hekimlik için müracaat etti.

Z .B.K. başvurusunun ardından Gaziantep Kömürler Şatır Höyük Sağlık Ocağı'nda doktor olarak göreve başladı. 10 yıl boyunca normal bir doktor gibi hasta muayene eden hatta ilaç bile yazan uyanık kadın, en son Çanakkale Ayvacık Küçükkuyu Sağlık Ocağı'nda görev yapıyordu.

Başka bir yere atanmak için bugün Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gelen Z.B.K.'nin kişisel dosyasındaki bilgilerinde anormallik olduğu fark edildi. Bu şüphe üzerine bilgileri ayrıntılı bir şekilde incelenen kadının sahte diploma ile 10 yıl boyunca hekimlik yaptığı tespit edildi.

Görevliler, durumu polise bildirince sahte doktor olduğu iddia edilen kadın gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 02:10:04
Güncelleme :8 Şubat 2008 Cuma 11:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur TAŞ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 8.02.2008 12:20:43

benim kardeşim tıp doktoru olabilmek için 6 yıl yarı aç yarı tok okudu öyle mesleğini eline aldı.doktor olmanın ne kadar da kısa yolları varmış sahtekarlık vay be,doktor atamalarını yapanlar böyle bir hatayı nasıl yaparlar,doktor olabilmek için evinden ailesinden ayrılıp uzaklarda okul okuyan bunca insan boşunamı okuyor.diyecek laf bulamıyorum 10 yıl sahte doktorluk pes doğrusu vah memleketim vah bunu yapanıda,böyle bir sahtekarlığı gözden kaçıranıda büyük bi nefretle kınıyorum.