18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sahte Euro’da Türk-Rum bağlantısı

Kıbrıs Rum kesiminde yapılan bir operasyonda, sahte Euro kaçakçılığından yakalanan beş kişinin sorgulamasında, Türkiye’ye uzanan büyük bir sahtecilik şebekesinin izine ulaşıldığı bildirildi. Haklarında tutuklama emri çıkarılan iki ayrı kişiden birinin ise işadamı Elmas Güzelyurtlu cinayetiyle bağlantısı nedeniyle arandığı kaydedildi.

Cyprus Mail gazetesine göre, olay ucu Türkiye’ye uzanan büyük bir sahte Euro şebekesine uzanabilir.

Sahte Euroları piyasaya sürerken yakalanan 1’i Türk 5 kişinin tutuklanmasının ardından Rum yetkililer, 2 kişi için daha tutuklama emri çıkardı.

Tutuklama emri çıkarılan 2 kişiden 1’inin Rum kesiminde işlenen Güzelyurtlu cinayetiyle bağlantısı olduğu için de arandığı belirtildi. İkinci şüphelinin ise uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle güneyde 7 ay hapis yattıktan sonra firar ettiği ifade edildi. 2 kişinin de Ada’nın kuzeyinde olduğu öne sürüldü.

Soruşturmanın ulaştığı kişilerden birinin, Dikelya Üssü’nde görevli bir Türk’ten silah aldığının ortaya çıktığına işaret edilirken yetkililerin olayın Türkiye bağlantısını buldukları kaydedildi.

Yetkililerin elinde, ’’Türkiye’deki kalpazanların, Ada’ya 2.5 milyon Euro sokmak için Kuzey’de etkinlik gösteren kaçakçılık şebekesinin suç ortakları olduğuna ilişkin’’ bilgi olduğu kaydedildi.

..
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?