20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sahte infrared ısıtıcılar zararlı

Kalite kontrol belgeleri olmayan sahte infrared ısıtıcıların sağlık açısından olumsuz etkilerinin olabileceği bildirildi. 

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan ve özellikle iş yerlerinde kullanılan infrared ısıtıcılar, doğalgaza arka arkaya gelen zamlarla evlerde de sıklıkla kullanılıyor.

Normal elektrikli ısıtıcılardan farklı olarak ısıyı ışık yolu ile ileterek ışığın yansıdığı objeyi ısıtan infrared sistemle çalışan ürünlere olan ilgi piyasadaki marka sayısının artmasına neden oluyor.

Bu kadar çok marka arasında kalan vatandaşların bu tür ürünleri almadan önce ısıtıcıların resmi kurumlar tarafından onaylanıp onaylanmadığını, laboratuvar testlerinden geçip geçmediğini mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.

Tüketicilerin neden her infrared ısıtıcıyı kullanmaması gerektiğiyle ilgili olarak ise uzmanlar, bu tür sistemlerin objeyi havayı kullanmadan direkt ısıttığı için objeyle doğrudan temas sağladığını anlatıyor.

Bu nedenle bu tür ısıtıcıların yaydığı infrared enerjinin hangi düzeyde olduğunun çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, önerilen korunma değerlerinin üzerinde enerji yayan ısıtıcıların göz merceğini etkileyerek katarakta neden olabileceği hususunda uyarıda bulundu.

Ayrıca kaçak ürünlerin doğrudan deriye temas eden ışınlar vasıtasıyla ciltte kurumaya neden olabileceği belirtildi.

cnnturk
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 05:14:00
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 08:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?