22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Sahte rakıya 21. kurban

İstanbul’da 3 kişinin daha içtiği sahte rakıdan hayatını kaybettiği bildirildi. Sahte rakından ölenlerin sayısı 21’e yükseldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Sami Alagöz (45), içtiği sahte rakıdaki metil alkolden zehirlenmesi üzerine getirildiği Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Hastanesi’nde öldü.

İçtiği sahte rakıdaki metil alkolden zehirlenmesi nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Fikri Şen (47) de burada yaşamını yitirdi.

Emniyet yetkilileri, Sabit Özer adlı kişinin de Esenyurt’ta aynı nedenle öldüğünü kaydettiler.

İstanbul’da sahte rakıdaki metil alkolden zehirlenerek ölenlerin sayısı 15’e yükselirken, İl Sağlık Müdürlüğü kayıtlarına göre, sahte rakıdaki metil alkolden zehirlenen 29 kişinin halen çeşitli hastanelerdeki tedavisi ise sürüyor.

7 bin şişe sahte rakı ele geçirildi

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda, şu ana kadar 7 bin 614 şişe sahte rakı, 2 bin 700 litre metil alkol, 28 bidon anason ele geçirilirken, 34 kişinin gözaltına alındığını, 14 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Aksu, Bursa’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, sahte rakıyla ilgili tüm illerde operasyonların sürdürüldüğünü söyledi.

Aksu, İstanbul’da sahte rakıdan ölüm olaylarına ilişkin, ’’vatandaşlarımızı,daha dikkatli olmaları, bilmedikleri yerlerden alışveriş yapmamaları, bilmedikleri lokantalarda oturup, yiyip içmemeleri konusunda uyarıyoruz’’ dedi.

Bakan Aksu, bir gazetecinin, ’’hükümet olarak metil alkol satışında herhangi bir hukuki düzenleme düşünüyor musunuz’’ şeklindeki sorusuna, ’’düşünülüyor. Ama, şu anda ’şöyle bir şey yapacağız’ diyemem’’ yanıtını verdi.

ÖLENLERİN LİSTESİ

1- Ebru Yapağcı
2- Reşat Küçükyüce
3- Ali Vural Yurdakul
4- Recep Çulamoğlu
5- Rüştü Ceyhan
6- Ali Gökten
7- Salih Eğridereli
8- Selahattin Nilidar
9- Abbas Hıyani Avcı
10-Cumali Çetin
11-Yaşar Gözümoğlu
12-Cezmi Akkoyun
13-Semra Yüksel
14- Fedme Aydemir’in
15- İsmail Hakkı Şendöl
16- Tanju Kelkit
17- Muzaffer Sarıkaya
18- Fikri Şen (47)
19- Sabit Özer
20- Sami Alagöz (45)
21- Mehmet Atagün (Şüpheli ölüm. Otopsi sonucu bekleniyor.)

Sahte rakı satışı ihbar numarası: 0216 302 41 00 (Dahili: 1119)

Sahte rakıya 14 tutuklama

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Ramazan Er, sahte rakı ile ilgili operasyonun başta İstanbul, İzmir ve İzmit olmak üzere Türkiye genelinde sürdüğünü, bu sabah itibariyle 14 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Er haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sahte rakı içen 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ramazan Er, hastaneye kaldırılan 30 kişiden 9’unun da hayati tehlikesinin bulunduğu bildirdi.

Cumhuriyet savcılarının konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Er, basının sahte rakıyla ilgili uyarılarının emniyet görevlilerinin vatandaşları uyarma konusundaki görevlerini hafiflettiğini kaydetti.

Er, Türkiye genelinde süren sahte rakı operasyonu çerçevesinde bu sabah itibariyle 14 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Caydırıcı cezalar geliyor

İstanbul Valisi Muammer Güler de dün yaptığı açıklamada sahte rakı üretimiyle ilgili olarak caydırıcı cezaların gündemde oldğunu açıkladı.

Yargıda gerekli cezalandırmaların yapılacağını vurgulayan Güler, "daha öncesinde çeşitli kereler yakalanıp kanundaki boşluklardan istifade eden insanların, şimdi artık bu kanunun boşluklarından istifade etmeyeceği görülmektedir’’ demişti.

Yasal boşluk yok

TMMOB Ziraat, Gıda ve Kimya mühendisleri odaları, sahte rakı üretimi konusunda yaptıkları ortak açıklamada, etil alkol ve metil alkolle (metanol) ilgili yasal düzenlemeler açısından bir boşluk olmadığı, sorunun sistemden ve uygulamadan kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, içkilerde bandrol ve özel kapak uygulamasına geçilmesinin en uygun yöntem olacağı kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 00:22:53
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 00:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?