18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Sahtekarlar vatana ihanetle yargılansın’

TBMM’de Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan yasa tasarısı vardı. Görüşmede CHP’den ilginç bir öneri geldi: "Sahtekarlar vatana ihanetle yargılansın"

TBMM Genel Kurulu’nda, Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tasarı’nın 4 maddesi daha kabul edildi.

Kabul edilen Geçici 5’inci madde ile Ilısu ve Yusufeli Barajı ve HES projelerinde kullanılmak üzere temin edilen proje kredileri ile diğer her türlü olanak ve avans mahsubunun daha sonra bütçeleştirilmesine olanak sağlanıyor.

Tasarının Geçici 6’ncı maddesi, SSK’da görev yapanlardan Sağlık Bakanlığı’na devredilen 4 yıllık üniversite mezunu memurlardan Maliye Bakanlığı’nca uygun görülenlerin kadrolarının Maliye Bakanlığı’na geçirilmesini hükme bağlıyor. Aktarılan memurların bir önceki görevlerinde aldıkları ödemeler, yeni kadrolarındaki ödemelerden daha az ise aradaki fark kendilerine tazminat olarak ödenecek.

Geçici 7’inci madde ile tarımda kendi adına ve hesabına çalışanlar için 2005 yılı içinde belirlenen gelir basamaklarından ilk altı basamakta bulunanlardan altıncı basamak gösterge tutarının, yedi ve daha yukarı basamaklarda bulunanlardan ise bulundukları basamak gösterge tutarının yüzde 20’si oranında sağlık sigortası primi tahsil edilmesi öngörülüyor.

’’ÇELİK MAFYASI..’’

Tasarının 8’inci maddesi ise Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait hisse senetlerinin özelleştirilme tamamlandığında yürürlükten kaldırılmasını içeriyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, madde üzerinde yaptığı konuşmada, 590 milyon dolar kar eden ERDEMİR’in blok olarak satılmasının yolunun açıldığını söyledi. Akın, ’’Kulağımıza gelenler bizi ürkütüyor. Çelik mafyasının da işin içinde olduğunu düşünüyoruz. Bu fabrikanın blok satışı ile ülke ekonomisine bir fayda sağlanmayacak. Bu olsa olsa ülkeye ihanettir’’ diye konuştu.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP’li Akın’ın sözlerinin ’’Centilmenliğe yakışmadığını’’ ifade ederek, CHP’nin özelleştirme anlayışını gözden geçirmesini istedi.

’’VATAN HAİNLİĞİ...’’

Tasarının görüşmeleri sırasında söz alan CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı ’’Vatan hainliği’’ tanımının ’’Bir ülkeyi ekonomik olarak çökertmeyi’’ de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Baratalı, ’’Sahte para basmak, sahte fatura düzenlemek, hayali ihracat’’ gibi suçların da ’’Vatan hainliği’’ olarak kabul edilerek cezalandırılmasını istedi.

İngiliz Muhipleri Cemiyeti’ne benzer cemiyetlerin bugün de bulunduğunu ifade eden Baratalı, ’’Bunlar da Amerikan Muhipleri Cemiyeti, Transnasyonal Şirketler Cemiyeti olarak isimlendirilebilir’’ dedi.


AA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 23:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?