19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Saldıray Berk mahkemeye gelmedi

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de sanık olduğu davanın ilk duruşması Erzurum'da başladı. İfade çağrılarına yanıt vermeyen davanın 1 numaralı sanığı Saldıray Berk bugünkü duruşmaya da gelmedi.

10'u tutuklu 14 sanığın yargılandığı Erzincan davası Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Erzurum Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar sabah adliyeye götürüldü.

Davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ise duruşmaya katılmadı. Orgeneral Berk, görevde olduğu için duruşmaya katılmadığını bildirdi.

Orgeneral Berk, daha önce de iki kez savcılara ifade vermeye gitmemişti. Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından 2009'un aralık ve 2010'un şubat aylarında ifade vermeye çağrıldı fakat bu çağrılara olumsuz yanıt verdi. İlk davette 6, ikinci davette ise 5 gün süre verilen Berk,'e yapılan son çağrıda, ifade vermeye gelmemesi halinde zorla Erzurum Adliyesi'ne getirileceği uyarısı yapılmıştı.

Son olarak geçtiğimiz hafta 3. Ordu Komutanı Berk'in 2. Ağır Ceza Mehkemesi'nin duruşmaya katılması için gönderdiği tebligatı bizzat, imza karşılığı aldığı açıklanmıştı.

İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan'da uygulamak istedikleri öne sürülen sanıklar Ergenekon terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

Sanıklar hakkında 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Davanın sanıkları arasında Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ile MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir de bulunuyor.

Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de izliyor.

...
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 09:34:23
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 11:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?