25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saldırgan linçten zor kurtarıldı

ŞANLIURFA’nın Birecik Belediyesi’nde park ve bahçelerde görev yaparken yeni yönetim tarafından temizlik işlerinde görevlendirilen 33 yaşındaki İsmail Şeren, kalaşnikof tüfekle belediyi basarak, giriş koridorunda rastgele ateş açtı.

Saldırıda 4'ü kurşundan, 2'si yüksekten atlama sonucu 6 kişi yaralandı. Saldırı sırasında kalbi duran yaralılardan Ahmet Açıkbaş, hastanede kalp masajıyla hayata döndürüldü. Birecik Belediye Başkanı SP'li Faruk Pınarbaşı’nın da makam odasına kadar giren Şeren burada da ateş açtı. Başkan Pınarbaşı tabancasını çekince dışarı çıktı ve bu sırada açılan ateşle Belediye Başkanı’nın yanındaki bir kişi de yaralandı. Saldırgan, polis ve jandarma tarafından 55 dakika süren ikna çalışmasının ardından teslim oldu. Çevrede toplanan halk, saldırgan panzerle panzerle götürülürken lintç etmeye kalkıştı.

DP’li Abdulkadir Yüksel’in başkanlığı döneminde işçi olarak Birecik Belediyesi’nde taşeron kadroda parkta çalışmaya başlayan 5 çocuk babası İsmail Şeren, yeni seçilen SP’li Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı tarafından temizlik işlerine gönderildi. Buna kızan İsmail Şeren, bugün saat 16.00 sıralarında belediye binasını bastı. Binaya kalaşnikof tüfekle giren Şeren, rastgele ateş açmaya başladı. İsmail Şeren, Belediye Başkanı Pınarbaşı’nın 2'nci kattaki makam odasında kadar girip ateş açtı. Saldırı sırasında Ahmet Açıkbaş, Nusret Kaçıran, Ali Kankaya, Mehmet Ali İncedal, Adem Şirpak ve Mehmet Özsüzemen yaralandı. Yaralılardan 4'ü kurşun, 2'si pencereden atlama sonucu yaralandı. Yaralılardan Açıkbaş Birecik Devlet Hastanesi'nde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü.

Binanın giriş koridorunda kalaşnikofla aralıklarla ateş açarak dehşet saçan İsmail Şeren, yaklaşık 55 dakika korku dolu anlar yaşattı. Bu sırada zaman zaman dışarıya da ateş etti. Halk galeyana gelince, güvenlik güçleri de havaya ateş açmak zorunda kaldı. Polis ve jandarma tarafından ikna edilmeye çalışılan Şeren, can güvenliği sağlanması halinde teslim olacağını bildirdi. Bunun üzerine belediye binasına panzer getirildi. Silahı bırakıp polise teslim olan Şeren, panzere bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek istendi.

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

İsmail Şeren’in panzerle belediyeden çıkartılması sırasında çevrede toplanan yaklaşık 1000 kişi linç etmek istedi. Panzeri çevreleyen kalabalık, panzerinin kapısını açıp Şeren’i linç etmeye çalıştı, ancak polis ve jandarma havaya ateş açarak vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Panzer, kalabalığı yarıp, Şeren’i Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

MAKAM ODAMA GELDİ

Birecik Belediye Başkanı SP'li Faruk Pınarbaşı, taşeron firmada çalışan İsmail Şeren’u tanımadığını, parkta temizlik işlerine verildiğini, saldırıyı neden gerçekleştirdiğini bilmediğini olayda 6 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırganın 2’inci katındaki makam odasına kadar gelip ateş açtığını yanındaki bir misafirinin yaralandığını, kendisinin üzerindeki tabancayı çekince odadan çıktığını söyleyen Pınarbaşı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu da belirtti. Başkan Pınarbaşı, korumasının da olmadığını hatırlattı.

Saldırı sırasında belediye binasında bulunan yaklaşık 50 kişi ise büyük şok yaşadı. Saldırganın silahla ateş ettiği sırada odalara gizlenerek korunmaya çalıştılar. Saldırganın teslim olmasının ardından belediye çalışanları da ağlayarak binayı terk etti.

 

CNNTürk Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 16:39:04
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 18:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal özkan IP: 85.105.182.xxx Tarih : 21.04.2009 19:27:36

şimdi görün herkes bağırır yazar çizer bu bir vahşettir bu canavarlıkdır falan olmadık yorumlar yapılır ama kimse çıkıpda hatta kanuni temsilciler bile sormazlar idarecilere kardeşim sen bu makama halka hizmet etmeğemi geldin yoksa çalışanların ekmeği ile oynamağa onun yaşam düzenini bozmağa mı geldinbu kin bu garez niye bunu en başındakinde yapıyor en sonundakide tamam senin memurun senin işçin çalışmıyorsa kaytarıyorsa çağırır insan gibi uyarırsın yada bir yazı ile ikaz eder beklersineğer düzelmezse o zaman iş aktifitesini   fes etmeğe kadar  hakkın doğar daha makama oturalı kaç gün olduki bahçe işlerinde çalışan işçiye kadar indin geleli ne hizmet yaptın şimdi o gariban işçinin ekmeği ilede oynadın onun bakmakla yükümlü olduğu kişilerin mağduriyetinin hesabı yarın senden sorulmıyacakmı bugün birşekilde kurtuldun ama yarın hak divanında vereceğin hesapdan seni kimse kurtaramaz işde islam dini bunları düşünmeni gerekdirir sözle müslümanlık olmaz özü gerekli oda sende yok olsa idi o kişinin  o duruma gelmesine sebep olmazdınsizin gibi sözde müslümanlar yüzünde islam dini gayri müslümler tarafından hor görülmeğe alay konusu yapılmağa başlandı bu kuranın yetersizliğinden deyil  din maskesi altında halkı kandıranların  marifetidir  bende olsam ekmeğimle oynıyanın canıyla oynardım çünkü çaresizlik ve bilgisizlik insana her şeyi yapdırır. ZALİMİN ZÜLMÜ VARSA MAZLUMUN ALLAHI VAR ZULÜM ETMEK KOLAY AMA YARIN HAK DİVANI VAR.