25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saldırganın kimliği belli oldu

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor.

Saldırganın isminin Ecevit Şanlı olduğu belirlendi. Saldırgan 30 yaşlarında, DHKP-C üyesi ve terör suçundan daha önce cezaevinde yattı.

İlk edinilen bilgilere göre DHKP-C üyesi olan Ecevit Şanlı, Kandıra F Tipi Cezaevi-Ümraniye Cezaevi olayları nedeniyle yargılandı.

DHKPC'li canlı bomba Ecevit Şanlı'nın 1997'de de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Harbiye orduevine yönelik lav silahıyla saldırı düzenlediği belirlendi.

Şanlı daha önce ölüm orucu direnişlerinde yer aldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Canlı bomba Ecevit Şanlı isimli bir Türk. DHKP-C üyesi. 2 No'lu nizamiye dediğimiz yerde patlama oluyor. 3 tane güvenlik görevlimiz var orada. Ölen güvenlik görevlisi 1966 doğumlu, ismi Mustafa Akarsu. Gazeteci Didem Tuncay ağır yaralı. Bir diğer yaralı ayakta tedavi edildi. ABD büyükelçiliğinin son derece yüksek bir güvenlik duvarı var. Bir şahsın içeriye girmesi mümkün değil. Tam kapının ağzında güvenlik görevlisi onu karşılamak istediği an canlı bomba kendini patlatıyor. Daha sonra görüntü kesiliyor"

Ajanslar
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2013 Cuma 19:17:12
Güncelleme :1 Şubat 2013 Cuma 21:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?