18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saldırı İspanya basınında

İspanyol gazeteleri, yaralılar arasında kendi vatandaşlarının da olduğu, Pazartesi gece yarısı İstanbul’da yapılan bombalı saldırıları değerlendiriyor.

El Pais ’saldırıların sorumlusu kim olursa olsun, amaç korku ortamı yaratmak ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kentinde turizmi baltalamak’ diyor. Gazeteye göre, Türkiye’yi hedef almak, ’uluslararası islamcı terör’ açısından sembolik öneme sahip; bunun nedeni de, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmeyi isteyen, NATO üyesi laik bir müslüman ülke olmasının yanısıra, ılımlı bir hükümet tarafından yönetilen demokratik bir ülke ve Amerika ile İsrail’in ortağı olması...

ABC ise ’fırtınanın merkezindeki Türkiye’ başlıklı yazısında, NATO’nun iki ay önce İstanbul’da zirve yaparak, ’hür dünyanın terör tehdidinden korkmadığının işaretini verdiği’ yorumunu yapıyor. Gazeteye göre, ’şimdi aynı mesaj Ankara’ya bir kez daha gönderilip, Türk toplumuna müttefiklerinin kendisini böyle bir zamanda terketmeyeceği gösterilecek’.

Diğer bir İspanyol gazetesi La Razon, dünkü saldırılar ardından İstanbul’a giden turist sayısında küçük bir düşüş olsa bile, bunun uzun süreli olmayacağını yazıyor. Gazete bu değerlendirmeye gerekçe olarak, silahlı Bask ayrılıkçılarının saldırıları ardından, İspanyol şehirlerinin deneyimine dayandırıyor.

Gazete, ’İstanbul İspanyol turistlerin en gözde tercihlerinden biri; Türk yetkililer de güvenliği artırmak için muazzam bir çaba içinde; bunda başarılı olacaklarından kuşku yok’ diyor...



BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 12:00:38
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 12:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?