18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saldırı Türkiye'ye yapılmıştır!

MHP GRUP TOPLANTISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye giden yardım konvoyuna yaptığı saldırının doğrudan Türk halkına yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, "Bu hunhar saldırıdan sonra hiçbir özür, bahane, gerekçe olayı örtmeyecek Türk Milleti bu saldırganlığa hesap hanesine mutlaka yazacaktır" dedi.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, konuşmasında dün İskenderun'da yaşanan terör saldırısı ve İsrail'in Gazze'ye giden yardım konvoyuna yaptığı saldırıya değindi.

Saldırıyı 'hunharca' olarak nitelendiren Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ise Medeniyetler İttifakının Eşbaşkanı unvanı ile Brezilya'da çalım satmaktadır. Aklı ve vicdanı olanlara soruyorum. Eşbaşkanı olarak taşeronluk yaptığınız medeniyet hangi medeniyettir? Bu oyuna nasıl girdiniz, bu akıntıya nasıl kapıldınız? Eli kanlı PKK ve destekçisi Barzani, Mehmetçiklerimize saldırıların artırmıştır. Bunlar yaşanırken Başbakan Erdoğan ise Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olmaktan iftihar etmektedir. Yine içinde, biraz millet ve mukaddesat kırıntısı kalmış olanlara soruyorum? Küresel zalimle el ele tutuşarak, İslam'a yapılan zulmün suç ortaklığını nasıl kabullendiniz? Kim sizi zorladı, kim sizi tutsak aldı, bu esarete nasıl düştünüz? Vatan sevgisini, millet sevdasını ve tarihe saygıyı zaten aramıyoruz da vicdanlarımızda hiç mi utanma duygusu yoktu? Bu teslimiyeti nasıl sürüklendiniz? 22 Temmuz seçimlerinden önce biz bunu gördük ya milliyetçilik ya teslimiyetçilik dedik. Ve her alanda haklı çıktık. Peşmerge ile pazarlık yapmayın, terörü böyle önleyemezsiniz, bir gece Kandil'de görünün dedik. Azan terörle haklı çıktık. One minute diyerek çıkışlar yapmayın, gerçek bir Ankara duruşu gösterin ve işe Musevilerden aldığınız başarı ödüllerini iade ederek başlayın dedik ve yaşananlarla haklı çıktık. Milletimizin huzurunu, Mehmetçiğimizin hayatını ülkemizin güvenliğini Amerikan'ın merhametine terk etmeyin çözemezsiniz dedik; Ödenmeye devam eden ağır bedellerle haklı çıktık" diye konuştu.

"BAŞBAKAN TAMAMEN TÜKENMİŞTİR, HÜKÜMET TAMAMEN BİTMİŞTİR"

Konuşmasında demokratik açılımı eleştiren Bahçeli, "Açılımın ihanettir, PKK ile pazarlıktır, pazarlıkla terör durmaz dedik ve maalesef haklı çıktık. Habur'da yaşanan alçaklıklar, PKK ile kucaklayarak terör bitmez dedik. Kayıplar son bulmaz dedik haklı çıktık. Bölücülüğü ciddiye alın, kardeşliğimize zarar vermeyin, kimlikleri tahrik etmeyin, anayasalarda aramayın dedik ve bu düşüncemizde mutlaka haklı çıkacağız. Başbakan tamamen tükenmiştir, hükümet tamamen bitmiştir, AKP tamamen aciz, çaresiz ve etkisizdir. Milletimizi daha büyük felaketlerle yüzleştirmeden Başbakan Erdoğan ve hükümeti aklına başına almalı ve girilen tuzaklarla dolu yolun bu kavşağından bir an önce dönmelidir" dedi.

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırının bütün yurtta haklı infial uyandırdığını belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tamamen insani amaçlarla ve sivil toplumun iyi niyetli ve samimi çabalarıyla yürütülen bir yardım faaliyetinin katliama varan tepkiyle sonuçlanmış olması Türk milleti tarafından asla kabul edilemeyecek olan bir saldırganlıktır. Mazlum Gazzeli kardeşlerimize insani amaçlarla yola çıkmış yardım gemimize yapılan saldırı Türk Milletine karşı açık bir düşmanlıktır. İsrail devleti bu kanlı eylemle yıllardır Mazlum Filistinlilere reva gördüğü zulme bu kez Türk milletinin evlatlarını da dahil etmiş ve telafisi mümkün olmayacak yaranının açılmasına neden olmuştur. Bu katliam sıradan mesajlarla geçiştirilerek, büyükelçilerin birkaç günlüğüne geri çekilmesiyle diplomatların cılız ve etkisiz kınama kararlarıyla ve ya ucuz siyasi kabadayılıklarla, hamasetle örtülmeyecek kadar ciddi son derece öneli ve hayatidir. Tamamen sivillerden oluşan ve kardeşlerine yardım etmekten başka bir amacı olmayan kadirşinas milletimin temsilcilerine karşı İsrail ordusunca yapılmış hain saldırı doğrudan Türk milletine yapılmıştır. Bu

hunhar saldırıdan sonra hiçbir özür, bahane, gerekçe olayı örtmeyecek Türk milleti bu saldırganlığa hesap hanesine mutlaka yazacaktır. Olayın gerçekleştiği saatlerde, Başbakan Şili'de, Dışişleri Bakanı Brezilya'da küresel projelerin taşeronluğunun peşindedir. Günün ilerleyen saatlerine kadar hükümet suskun, aciz ve çaresizdir. Milletimiz, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yer verilen 'sonuçlarına katlanırsınız' ifadesinin ve ilerleyen saatlerde Başbakan'ın uyarısındaki 'yetti artık' sözünün gerçek karşılığını görmek istemektedir. Sabırsızdır. Umarız ki bu ikazlar, Başbakan ve hükümetinin geçmişte PKK'ya ve Barzani'ye karşı savurduğu kuru tehditler gibi boş sözlerden ibaret olmasın, bugün söylenenler yarın unutulmasın. Türk milleti, bu mütecaviz ve alçakça saldırıları durdurmaya da, cevabını vermeye de muktedirdir. Türk devleti, kendinde güç vehmederek tarihi bir yanılgıya düşenlere gereken karşılığı vermeye kadirdir. Milletimizi haklıyken haksız çıkartacak duygusal tepkilerden uzak kalmaya;

doğru zeminlerle ve doğru yöntemlerle İsrail'den soracakları hesabın arkasında durmaya, ancak sağduyuya çağırıyorum. Türkiye'nin sokaklarda taşkınlık yaparak bulacağı bir çözüm yoktur, tepkiler demokrasinin sınırları ve meşruiyet içinde olmalıdır. Konu bu aşamadan sonra siyasetin de üstünde milli bir konudur."

"TBMM ACİL ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANMALI"

Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerin geleceği hakkında derhal yeni bir strateji belirlemesi gerektia'e7aklıklar, PKK ile kucaklayarakğini kaydeden Bahçeli, TBMM'nin acil gündemle toplanmasını, bu toplantıda, yaşanan saldırılar, geride kalan diplomatik skandallar, karşılıklı restleşmeler de dahil olmak üzere Türkiye-İsrail ilişkilerinin değerlendirilmesin istedi. Bahçeli, "Hükümet, geçmişte yaptığı gibi İsrail'le ilişkilerindeki ikircikli tavrından vazgeçmelidir. Bu konuda verilecek tepkilerin siyasi, hukuki ve diplomatik ve gerekirse askeri olmak üzere ayrıntılı esasları belirlenmelidir. İsrail taraftarlığı ve karşıtlığı üzerine magazinleştirilen ilişkiler süreci iç siyasetin ucuz malzemesi haline getirilmeden derhal en sert karşılık verilmelidir. Geride kalan yıllarda olduğundan farklı geçici, hamasi, oyalayıcı siyaset üslubundan kaçınılarak, vicdanı ve onuru yara almış Türk milletinin müsterih olacağı ve kabul edebileceği bir çözüm yöntemi oluşturulmalıdır. Süleymaniye'de askerimizin başına geçirilen çuval olayındaki gibi bir geri adım, yüz sürme, boyun eğme, alttan alma, idare etme gibi zaaflardan mutlaka kaçınılmalıdır" diye konuştu.

Türkiye'nin İsrail büyükelçisi geri çektiğini hatırlatan Bahçeli, bu çekilmenin süresiz olması gerektiğini kaydetti. İsrail'le askeri alandaki ilişkiler ve savunma sanayinde sürdürülen işbirliğinin de kesilmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nezdindeki girişiminin yerinde ve doğru olduğunu ifade etti. Bahçeli, "Bu platformda kınama, çözüm ve tazminatlar için girişimde bulunulmalıdır. İsrail'in alıkoyduğu, hayatını kaybeden, yaralanan ve tutulan vatandaşlarımız ile yardım gemileri acilen iade edilmelidir. Bu düşmanca tavrın sonucunda ortaya çıkan mağduriyetin ve kayıpların hakları ve hukuku mutlaka takip edilmeli ve İsrail'den tazminat talep edilmelidir. Türk milletine yönelik bu düşmanlığın özrü ve pişmanlığı, İsrail'in resmi ağızlarından mutlaka istenmeli, cinayetlere neden olan sorumluların ortaya çıkartılması ve adalete sevki talep edilmelidir. Bunlar hem insan olmanın bizlere tanıdığı imkanlardır, hem de uluslar arası hukukun meşru gördüğü taleplerdir. Yeter ki bağımsızlıktan korkmayan bir hükümet, yeter ki yabancıların boyunduruğuna girmemiş bir Başbakan ve yeter ki küresel talepleri ayakta alkışlamayan çürümüş zihniyetler işbaşında olsun" dedi.

"MEHMETÇİĞE KURŞUN SIKANLAR HABURDA AKP'NİN KUCAKLADIĞI TERÖRİSTLERİN AÇILIM ARKADAŞLARIDIR"

Terör örgütü PKK'nın giderek tırmanan saldırılarının son haftalar içinde görülmemiş boyutlara ulaştığın kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Terör örgütü uzun süredir uyguladığı mayınlı ve uzaktan kumandalı bombalama eylemlerinin yanı sıra yeni bir saldırı ve eylem stratejisine geçmiştir. Başbakan Erdoğan'ın gaflet ve dalalet siyaseti ihaneti coşturmuş, açılım denen yıkımın bütün gerçekleri ortaya çıkarak, terör örgütü eylemlerini ve çatışmalarını cepheden sürdürmeye başlamıştır. Dün İskenderun'da 7 askerimizin şehit olması, 8 askerimizin yaralanmasıyla neticelenen saldırıyla birlikte, 1 Mayıs 2010 tarihinden 1 Haziran 2010 tarihine kadar 1 aylık süre içindeki terör olaylarında şehitlerimizin sayısı 23, yaralılarımızın sayısı ise 33'tür. Aralarında terörle mücadelede fedakarca ve kahramanca görev alan her rütbeden askerlerimiz, korucularımız, vatandaşlarımız, asker aileleri vardır. Milletimiz, vatan evlatlarının elim kayıplarıyla ayağa kalkmıştır ve haklı olarak öfkelidir. Aziz şehitlerine sahip çıkmak için onları Hakka emanet ettiği merasimlerde, evlatlarını bağrına basmaya, hatıralarını sahiplenmeye iftiharla ve hüzünle devam etmektedir.

Türkiye, Cumhurbaşkanı'nın 'iyi şeyler olacak' diye övgüyle söz ettiği mutlu geleceğin, kendisine ayrışma, kırılma ve şehitten başka bir sonuç getirmediğine yakından şahit olmuştur. Başbakan Erdoğan'ın 'umut verici gelişmeler' diye müjdelediği Habur törenlerinden sonra nafile güzel gelişmeleri bir türlü görememiştir. Açılımı öve öve anlatan, salon salon alkışlatan, ayrışmayı, farklılaşmayı kışkırtanların, sanatçılarımızı alet etmek isteyenlerin vaat ettiği güzel gelişmelerin bir türlü gelmeyeceğini, milletimiz acı derslerle anlamaya başlamıştır. Açılım denen yıkım bütünüyle iflas etmiştir. Hükümetin PKK ile kaynaşma arayışları, terörün gerçek yüzünü bir kez daha, bunu göremeyen hükümete ve ilkesiz kadrolarına göstermiştir. Dün Tunceli'de, Bitlis'te, Hakkari'de, İskenderun'da Mehmetçiğe kurşun sıkanlar, geçtiğimiz güz Habur'da AKP'nin kucakladığı teröristlerin açılım arkadaşlarıdır. Bu vahim tablonun sahibi olan Başbakan Erdoğan ne söyleyecektir? Sözün bittiği yer çoktan geride kalmıştır. Bu

rezaletlerin müsebbibi AKP zihniyeti nasıl bir mazeret üretecektir? Bahaneler tükenmiş, yalanlara inanacak kimse de kalmamıştır. Kandil'in hamisi, PKK yardakçısı Peşmerge Reisiyle Ankara'da kucaklaşmanızı bu saldırılardan sonra millete nasıl izah edeceksiniz? Açılım denen yıkımın ağır tahribatını, analar ağlamasın diyerek istismar ettiğiniz vatandaşlarımıza nasıl açıklayacaksınız? Adalet ve Kalkınma Partisiyle geçen her gün, geçmişte yanlış atılan adımların faturalarını bugün birer birer önümüze getirmektedir."

"HÜKÜMET TERÖRE TESLİM OLMUŞTUR"

Hükümetin teröre teslim olduğunu savunan Bahçeli, "Sonuç alacağıma dair umudum yoksa da, kalan ömründe hükümete tavsiyem, korkmaması ve çekinmemesi yönündedir. Türk milleti, kendi şeref ve haysiyetinin korunması yönünde atılacak her adımın arkasındadır. Büyük milletimiz inançla ve kararlılıkla bütün badireleri aşacak güçtedir. Aziz milletimiz, bir fiske darbesiyle bütün ihanet odaklarını bertaraf edecek kudrettedir. Buradan uyarıyorum, bu aziz millet biliniz ki, tarihindeki melunları olduğu gibi sizi de

sırtından atar ve tarihin çöplüğüne ilelebet gönderir. Ve ne üzücüdür ki, bütün bu rezaletler büyük hakan Fatih'in İstanbul'u fethinin 557. yıldönümünde gerçekleşmektedir. Ve hazindir ki, bu seviyesizlikler kurtarıcı ve kurucu kahramanların yola çıktığı ilk adımın 91. yıl dönümünde vuku bulmaktadır. Bu utanç, Sevr'i yediden hortlatmaya çalışan AKP zihniyetinin sabıkasına yazılmış bir cürümdür. Bu utanç, İstanbul'u yeniden Bizans yapmaya çalışan Başbakan Erdoğan'ın alnında siyaseten silindiği yıllarda bile bir leke olarak kalacaktır" dedi.

Bir ülkenin çözülmesi ve dağılması için gerek ve yeter bütün feşartların Türkiye'de hızla bir araya geldiğini belirten Bahçeli, "Ne hazindir ki, tahrip olmamış değer, yıkılmamış kutsal hedef, alaşağı edilmemiş milli heyecan neredeyse kalmamış gibidir. Araya sıkışan ve asırlık hesapların görüldüğü küresel arenaya sıfır sorun ve geliştik tuzağıyla düşürülen AKP hükümeti, kuruluşundan 87 yıl sonra Cumhuriyetimizi tarihin karanlığına göndermek üzeredir. Milletimizin varlığından yüzyıllardır rahatsız olan güçlerin Sevr'de yarım kalan emelleri, Lozan'da kursaklarında kalan niyetleri; bugün içimizden çıkan bir siyasi parti tarafından gerçekleştirilmesinin arifesindedir. Mesele çok ciddidir ve işin şakaya gelir tarafı artık kalmamıştır. AKP'nin bütün boyaları dökülmüş ve düşen maskesinin arkasındaki surat tüm çirkinliğiyle belirmiştir. Bu manzaraya hiçbir vatan sevdalısının dayanması ve katlanması mümkün değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi, ateş çemberinin daraldığı bölgemizde; uluslararası ilişkilerde

bekçilik, aracılık ve koridor olmakla övüne övüne milletimizi, küresel güçlerin insafına ve merhametine terk etmiştir. Ekonomideki yangının ulaştığı kaygı verici seviye, milletimizin direncini ve sorunlara karşı mukavemet gücünü fazlasıyla zedelemiştir. Herkes kendi derdine düşmüş, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin tekliği, bayrağımızın varlığı, devletimizin itibarı konusunda derin zafiyetler doğmuştur. Ancak parti olarak, büyük Türk milletinin, hangi badireleri atlattığını, ne tür tuzakları bozduğunu, geçmişte nasıl şanlı mücadeleler verdiğini çok iyi biliyoruz. Ve bununla da iftihar ediyoruz. Evet, bugün aziz milletimiz yoksul olabilir, işsiz kalabilir. Yardımlarla avutulabilir, çaresizlikle sınanabilir. Ne var ki, hiç kimse sırf bu sebeplerden dolayı yanılıp boş hayallere kapılmamalıdır. Türk milleti dün olduğu gibi, bugünde topyekun ayağa kalkarak; her türlü şer ve şirret tertibi bozacaktır. Ve hak eden herkese de haddini bildirecektir. Bu güç ve kuvvet milletimizde fazlasıyla vardır" diye konuştu.

MHP GRUP TOPLANTISI
MHP GRUP TOPLANTISI
MHP GRUP TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 12:52:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 13:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.D. IP: 88.248.21.xxx Tarih : 2.06.2010 11:38:37

herkes kendisine baksın akp yi savunup durmayın herkes akıllı konuşsun bizim genel başkanımız boş boş değil herşeyi gerektiği zaman gerektiği gibi konuşur.


Onur IP: 88.230.156.xxx Tarih : 2.06.2010 00:23:45

Seni de gördük devlet bey! Apo yakalandığında iş başında siz vardınız. İdam sizin döneminizde kaldırıldı. madem kaldırdınız savaş suçları ve terör  idam kapsamında kalıp bunun haricinde kaldırsaydınız ya! şimdi boş boş konuşup da bu milletin asabını bozmayın! aptal değil artık bu millet!


kemal ferman IP: 85.181.181.xxx Tarih : 2.06.2010 00:50:47

Devlet bey cok bos konusuyorsun sen isin gücün koltuga oturmak senin,peki sen nasil bitirmek isterdin bu terörü acaba 30 senedir bitti bitecek daha nereye kadar