18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saldırılara sessiz protesto yürüyüşü...

İstanbul’da gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek amacıyla Taksim’de sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Aralarında Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Memur-Sen, TMMOB, TTB ve TİSK üyelerinin yanı sıra sanatçıların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişilik grup, saat 11.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı. Grup üyeleri, saldırılarda ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ellerinde Türk bayrakları ve pankartlar bulunan vatandaşlar, İstanbul’da gerekleştirilen terör saldırılarını, zaman zaman attıkları sloganlarla eleştirdi.

Miting sırasında yapılan konuşmada, terör lanetlendi. Okunan metinde, "Tüm dünya, her kesimden insan bu vahşice saldırıyı kınıyor. Sahip olduğumuz değerleri korumak adına mücadelemize devam edeceğiz. Baskılara karşı birlik, bizi dimdik ayakta tutmaya devam edecektir. Şu anda bizler gibi olan bir çok kardeşimiz var. Onların da kalpleri bizler gibi atıyor. Alkışlar sadece ölenler için değil. Petrol çıkarmaları için ülkeleri bombalanan insanlar için de yüreklerimizde korku olmadan evlerimize dönüyoruz. Hıncımız var ama bilincimizle hareket ediyoruz. Korkmadığımızı göstermek için buradayız" denildi.

Polis ekipleri, eylem nedeniyle bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Eylem sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, çevredeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Yapılan açıklamanın ardından grup, yoğun güvenlik önlemleri altında dağıldı.

ERSAN KARAOĞLU-İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 15:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?