18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Saldırıları El Kaide bağlantı bir örgüt üstlendi

El Kaide ile bağlantılı Gizli Örgüt adlı bir grubun, Londra'daki saldırıların sorumluluğunu üstlendiği bildirildi.

Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisi, Gizli Örgüt'ün kökten dincilere ait bir internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini kaydetti.

Açıklamada, saldırıların İngiltere'nin Irak ve Afganistan'daki operasyonlara katkılarına “misilleme” olduğu belirtildi.



BORRELL: EŞGÜDÜMLÜ BİR DİZİ SALDIRI

Avrupa Parlamentosu Başkanı Joseph Borrell, Londra'da toplu taşıma sistemini vuran patlamaların, ”eşgüdümlü bir dizi saldırı” olduğunu söyledi. Borrell, parlamentoda normal oturumu keserek yaptığı açıklamada, “Londra'nın ulaşım sistemine eşgüdümlü bir dizi saldırı olduğu anlaşılan olaylarla ilgili bilgiler aldım” diyerek, Londra'da belediye otobüsü ve metro istasyonlarına düzenlenen saldırılarda ölenler ve yaralananlar olduğunu belirtti.

Olaylarla ilgili olarak parlamenterleri bilgilendiren Borrell'in, ”İngiliz halkı sizinle birlikteyiz. Zulüm ve terörizmin, barış ve demokrasi değerlerine üstün gelmesine izin vermeyeceğiz” demesinin ardından, meclis üyeleri bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ÖLÜ VE YARALILAR ARASINDA TÜRK YOK

Türkiye'nin İngiltere Büyükelçiliği yaptığı açıklamada şu ana kadar gelen bilgilere dayanarak yaralı ya da ölüler arasında Türk olmadığını duyurdu.

AA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 14:52:29
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 14:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?