23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

’Saldırıların tek şahidi ben kaldım’

İstanbul - Terör örgütü El-Kaide’nin Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri ve İstanbul’da 15 ile 20 Kasım 2003 tarihlerindeki bombalı saldırılara karıştıkları iddia edilen 38’i tutuklu 71 sanığın yargılandığı davada söz alan tutuklu sanık Harun İlhan, Habib Akdaş’tan sonra Gürcan Baç’ın da Irak’ta öldüğünü belirterek, İstanbul’daki eylemlerin tek şahidi olarak kendisinin kaldığını öne sürdü

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Harun İlhan, Fevzi Yitiz, Adnan Ersöz ve Yusuf Polat’ın da aralarında bulunduğu 38 sanık ile tutuksuz yargılanan 6 sanık katıldı.

Savunmasında eylemlerin amacını, hazırlığını, planlanmasını, Yahudiler’e yönelik olmasının nedenlerini detaylı anlatan İlhan, "Bizim dinlerle değil, Yahudilerle sorunumuz var" diye konuştu.

Eylemlerin turizm sezonunun yoğun olduğu yaz aylarında yapılmasının planlandığını, ancak çalışmaları bitiremedikleri için Kasım ayına sarktığını ileri süren İlhan, 7 kişilik bir ekip olduklarını, 4 kişinin eylemler sırasında öldüğünü belirterek, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Eylemlerin ardından bizi ele verecek deliler bıraktık. Biz bir örgüt üyesi değiliz. Biz bir eylem timiyiz. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu’nun öldürülmesi gibi olaylarda, bu olaylarla ilişkileri olmayan Müslümanlar mağdur edildi. Kimlik ve pasaportları olay yerinde bırakarak eylem sahiplerinin bilinmesini sağlamak istedik."

Eylemlerin adresinin İngilizler ve Yahudiler olduğunu vurgulayan İlhan, "Hedef Türkiye değildi. Irak işgaline verilen destek, Afganistan’a asker gönderilmesi, eylemin yerinin Türkiye olmasına neden oldu. Bu eylemler Türkiye’ye uyarıdır. Türkiye, 1 Mart tezkeresini geçirseydi, eylemlerin hedefi Türkiye olacaktı" iddiasında bulundu.

Hayatını kaybedenlerden özür dilediğini belirten İlhan, devletin ve rejimin de bu kişilerden özür dilemesi gerektiğini savundu.


AA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 23:07:06
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 00:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?