18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Samsunspor kafilesine tren çarptı

Karabükspor maçından dönen Samsunspor kafilesinin içinde bulunduğu otobüse tren çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Dün akşam oynanan Karabükspor maçının ardından karayoluyla Samsun'a dönen kafilenin bulunduğu Samsunspor otobüsüne, gece saat 03.40 sıralarında Belediyeevleri Kavşağı Bandırma Vapuru Müzesi önündeki hemzemin geçitte, Devlet Demir Yolları'na (DDY) ait tren çarptı. Trenin sol arka taraftan çarptığı otobüste büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, teknik heyet ve futbolcular büyük şok yaşadı.

Gece saat 03.40 sıralarında meydana gelen kazada, tren geçtiği sırada hemzemin geçit bariyerlerinin kapanmadığı ileri sürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Özellikle 1980'li yılların bu ikinci yarısında altın dönemini yaşayan Samsunspor bu dönemde 2. Futbol Ligi'nde 6 defa şampiyon olup 1. Futbol Ligi'ne yükselmişti. 1985-1989 yılları arasındaki dönemde iki kez 1. Futbol Ligi 3.sü, bir kez lig 4.sü olan Samsunspor, 20 Ocak 1989'daki ölümcül kaza sonrasında büyük bir çöküntü dönemi yaşamıştı.

Ligin 2.devresinin ilk maçını oynamak üzere yola çıkan Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 günü geçirdiği trafik kazasında, antrenörleri Nuri Asan ve futbolcuları Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomic yaşamlarını yitirdiler. Bu kaza üzerine tüm kulüplerin verdikleri onayla Samsunspor 2.devredeki maçlarını oynamadı ve tüm maçlarında hükmen mağlup ilan edildi, ancak ligden düşürülmedi ve sonraki sezonda 1.Lig'deki yerini aldı.

Bu trafik kazasından sonra Samsunspor, kırmızı-beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına 'siyah' rengini de eklemiştir.


 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 11:22:46
Güncelleme :7 Şubat 2012 Salı 11:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?