26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sanal alem dolandırıcılarına dikkat!

İzmir polisi, internette online olarak oynanan "knightonline" isimli oyuna ait karakterleri, sanal savaş aletlerini ve eşyalarını internet üzerinden satma vaadiyle dolandırıcılık yapan D.A.S. isimli zanlıyı gözaltına aldı. Zanlının iki yılda bazı kişileri 

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran bazı kişilerin "knightonline" isimli oyunun internetteki forum sitelerinde karakterlerini, savaş eşyalarını satacağını söyleyerek vatandaşları dolandırdığı ihbarını aldı.

İhbar üzerine harekete geçen polis, internet üzerinde yaptığı araştırmada zanlının D.A.S. (18) isimli şahıs olduğunu tespit etti. Araştırmasını sürdüren polis, D.A.S.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlının internette İlkay E. ismini kullandığı ortaya çıktı. D.A.S.'nin internet üzerinden iki yıl içerisinde yüzlerce kişiden 100 bin YTL civarında para aldığı belirlendi. İfadesi alınan ve adliyeye sevk edilen D.A.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EMNİYETTEN UYARI
Polis, oyunla ilgili karakter, eşyalar ve diğer unsurların satışının artık meslek haline geldiğini, geçimini bu işten sağlayanların azımsanmayacak sayıda olduğunu, bu iş için şirketler kuranların bulunduğunu, oyunun cazibesine kendini kaptırarak ev ve araçlarını satanlar olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 17:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker taş IP: 85.107.66.xxx Tarih : 18.01.2009 10:38:19

EED.KNİGHTONLİNE cok duydum arabasını satan bu oyun için ben de oynuorum ama o kadar ucmadım :D