18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Şanlıurfa'da kadın doktora dayak

Şanlıurfa'da, uzman doktor Şadiye Yolcu, dışarıda beklemesi için uyarıda bulunduğu hasta yakını tarafından darp edildi. Yolcu'ya 5 gün iş göremez raporu verilirken, saldırgan ise serbest kaldı

Doktora saldırı haberinin merkezi bu kez Şanlıurfa... Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli uzman doktor Sadiye Yolcu, dışarıda beklemesi için uyardığı bir hasta yakını tarafından darp edildi. Kadın doktor, rapor alarak izne ayrılırken, şikâyetçi olduğu saldırgan ise serbest bırakıldı. Son dönemde artış gösteren "sağlık çalışanlarına şiddet"in son adresi Şanlıurfa oldu. Alınan bilgiye göre, önceki gece saat 23.00 sıralarında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen hastaya, Dr. Sadiye Yolcu müdahale etti. Dr. Yolcu hastanın tedavisini yürütürken servis bir anda hasta yakınları ile doldu. Ortamın hem hastaya zarar vereceğini hem de çalışmasını güçleştirdiğini belirten Dr. Yolcu, hasta yakınlarının dışarıda beklemesini istedi. Doktorun isteğine sinirlenen ve kovulduğunu düşünen hasta yakını ile Yolcu arasında tartışma yaşandı. Doktora hakaret ettiği öne sürülen hasta yakını Yolcu'ya saldırdı. Bir anda neye uğradığını şaşıran doktor, mesai arkadaşları ve hastane çalışanları tarafından güçlükle kurtarıldı. 

ŞEHİRDEN AYRILDI
Saldırgan, hastanenin güvenlik görevlileri tarafından polise teslim edilirken darp edilen Dr. Yolcu, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 5 günlük iş göremez raporu verilen doktor, karakola giderek saldırgandan şikayetçi oldu. Dr. Yolcu'nun, böyle bir saldırıya uğradığı için bunalım yaşadığı belirtildi. Doktorun daha sonra hastaneden izin alıp şehirden ayrıldığı öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen saldırgan ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Saldırının yaşandığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetim ve çalışanları saldırıyı kınarken, meslek örgütleri de saldırıya tepki gösterdi. 

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2012 Pazar 10:16:07
Güncelleme :8 Temmuz 2012 Pazar 19:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?