19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Şanlıurfa'da töre cinayeti

Şanlıurfa’da 22 yaşındaki Gülseren Artuk, kimliğini açıklamadığı bir kişiden hamile kaldığı için töre cinayetine kurban gitti. Genç kız, aile meclisinin aldığı kararla 16 yaşındaki yeğeni tarafından tabancayla öldürüldü.

CEYLANPINAR İlçesi’nde önceki akşam annesi Nure Artuk ile birlikte tarlada çalışan Gülseren Artuk, başına sıkılan üç kurşunla öldürüldü. Kızını kurtarmak için araya giren anne Nure Artuk da seken kurşunlardan parmağından yaralandı. Cinayeti işlediğini öne süren Gülseren Artuk’un 16 yaşındaki yeğeni Ceylanpınar Lisesi ikinci sınıf öğrencisi B.A., polise teslim olarak, halasını kendisinin öldürdüğünü söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yapılan otopside Artuk’un 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Artuk’un yaşadığı gayri meşru bir ilişki sonucu hamile kaldığı ve bu nedenle aile meclisinin aldığı karar üzerine talihsiz kızın öldürüldüğü öne sürüldü.

Artuk’un ağabeyleri Mustafa, Hüseyin ve Abdullatif Artuk, yeğen B.A. ile birlikte gözaltına alındı. Parmağından yaralanan anne Nure Artuk, Urfa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, haklarında cinayete karıştıkları iddiasıyla yasal işlem yapılan üç ağabey ile yeğen B.A., adliyeye sevk edildi. Cinayeti Artuk’un büyük ağabeyi 30 yaşındaki Mustafa Artuk’un işlemiş olabileceği ileri sürüldü.

Gülseren Artuk, tarlada çalışırken başına üç kurşun sıkıldı. Cinayeti aile meclisi kararıyla işlediğini söyleyen 16 yaşındaki B.A. ile birlikte, genç kızın ağabeyleri Mustafa, Hüseyin ve Abdullatif Artuk da gözaltına alındı.
hürriyet gazetesi
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 10:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?