19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sansürü NTV'de doğruladı

Sansürü NTV'de doğruladı!

Tark Akan, NTV'nin kendisine sansür uyguladığı yönündeki iddialara yine NTV'den yanıt verdi...

Tarık Akan, Tufan Türenç'in TV'deki sözlerinin sansür edilmesiyle ilgili yazısını doğruladı. NTV zor durumda kaldı.

Haydi Gel Bizimle Ol programında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek çıkan sanatçı Tarık Akan, sözlerinin Pazar günü programın tekrarında kesilmesi ile ilgili açıklamayı yine NTV ekranında yaptı.

Okan Bayülgen'in Sade Vatandaş programına konuk olan Tarık Akan, Hürriyet yazarı Tufan Türenç'in 'sözlerinin sansürlendiği' ile ilgili iddiasını doğruladı.

Akan, kendisinin de Pazar günü programın tekrarını izlemek için televizyon karşısına geçtiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni savunan açıklamalarının bulunduğu 5 dakikalık bölümün sansürlendiğini anlattı.

İşte Tarık Akan'ın canlı yayında NTV'nin sansürünü doğrulayan sözleri:

"Müjde Ar'ın programında söylediğim herşeyin arkasındayım ve ben bunu yıllardır söylerim. Hatta kitabımın arkasına bile yazmış bir adamım. 1998 yılında yayınlanmış kitabımın (Anne Kafamda Bit Var) arkasına bile yazmış bir adamım. Hatta kitabın içi başkadır, arkası başkadır. Çünkü ben o kitabı daha önce yayınlamış olsa idim ki bitmişti herşey, o zaman Türkiye'de cami ve kışla çatışması gibi iki olgu vardı. Ben bir kitap yazacağım ve bu kitap 1980 askeri darbesini eleştiren bir kitap olacak ve dolayısıyla ben cami tarafında olacağım. İster istemez onlar beni kullanacaklar düşüncesiyle yayınlamadım kitabımı. Onun için kitabı 28 Şubat kararlarından sonra, başka bir dönem başladıktan sonra yayınlamaya karar verdim. O kadar sert bakarım olaya.

Orada da aynı şeyi söyledim. Hala o düşüncemin arkasındayım ama Pazar günü kalktım, programı seyretmek istedim, açtım gayet güzel seyrediyorum. Birdenbire pat kesildi. Orada NTV Genel Müdürü Cem Aydın, diyor ki 'Arkasında haber olduğu için kesmek mecburiyetinde kaldık'. Hayır, bir daha izlesin. Kesildikten tam 35 dakika sonra reklam giriyor. Tam 35 dakika sonra reklam giriyor! Ben bunu kabul edemem. Tufan Türenç'i ben hayatımda hiç görmedim, tanımam, yazılarını okurum ama o eleştirisinde yerden göğe kadar haklı."

Okan Bayülgen, Tarık Akan'ın sözlerinin arasına girerek televizyonculukta kesme işleminin yapılışıyla ilgili bilgi vermek istedi ve "Televizyonculuk adına, kesmeler, program şuradan şuraya gelir ve şu kadar olacaktır, pat bundan sonrası atılmaz, kesmeler öbek öbek yapılır" diye konuştu.

Bayülgen'in bu açıklamasına karşın Tarık Akan, sadece orduyu övdüğü o 5 dakikalık bölümünün kesildiğinnde ısrarcı oldu. Akan, "Hayır öyle yapılmaz. Buradaki 5 dakikadan bahsediyorum. Buradaki 5 dakika, tamamen benim orduyu övdüğüm konular kesilmişti. Beni acıtan taraf da budur" açıklamasını yaptı.


 

Televizyon gazetesi
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 07:33:49
Güncelleme :14 Nisan 2009 Salı 07:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?