19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sargül, CHP yönetimine inat gezilerini sürdürüyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ’’Hiç merak etmeyin vakti, saati geldiğinde öyle bir takım kuruluyor ki, o takım açıklandığı zaman yer yerinden oynayacak’’ dedi.
Yurt gezileri kapsamında geldiği Sivas’ta, Büyük Otel’de basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, Sivas’ta çok büyük destek gördüğünü belirterek, ’’Sivas’ta hiçbir siyasi farkı gözetmeden Allah bütün yurttaşlarımızdan razı olsun. Geldiler destek verdiler ve bizi ele güne karşı mahcup etmediler’’ diye konuştu. Kendisinin CHP’li olarak doğduğunu, CHP’li olarak öleceğini belirten Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

’’Onurların ve gururların en büyüğü CHP üyesi olmak. Hiç merak etmeyin vakti, saati geldiğinde öyle bir takım kuruluyor ki, o takım açıklandığı zaman yer yerinden oynayacak. Ama o takımda ithal adamlar, aracılar, tefeciler yok. O takımda sadece ülkesi için çalışan, ülkesinin gelişmesini ve büyümesini arzu eden yepyeni isimler olacak. O isimlere baktığınız zaman bilim, fen ve teknik açısından göreceksiniz ki bugüne kadar ki açıklanmış, açıklanmamış en iyi kadrolardan birini biz kuracağız.’’ Sarıgül, bir basın mensubunun, ’’yeni belediye yasası Sarıgül’ün önünü kesmek için mi çıkarılıyor?’’ şeklindeki sorusunu, şöyle cevapladı:
’’Demokrasilerde en büyük güç halkın gücüdür. Yasayla, kanunla bizim önümüzü ve hiçbir siyasinin önünün kesilmesini doğru bulmuyorum. Geçmişte yasa ve kanunla siyasilerin önünün kesilmesine çok çalışıldı. Fakat o siyasiler bugün başbakanlık makamında ülkeyi yönetmekteler. Bu yüzden hiç kimsenin demokratik ülkelerde fikirlerin ve halkın gücünün önüne yasanın konmaması lazım.’’ Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, bugün bazı gazetelerde yer alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisi hakkında yaptığı ifade edilen açıklamalarla ilgili haberlere ilişkin de, ’’Benim genel başkanımın benimle ilgili böyle bir söz söylediğine kesinlikle inanmak istemiyorum. Böyle birşey söyleyeceğine ihtimal vermiyorum. Şayet böyle bir olay var, ölü bırakıldı, diri bırakıldı, Mustafa Sarıgül’e laf söylenmeye başlanmışsa hayır vardır’’ dedi. Sarıgül, ’’partinizden ihraç edilmeniz durumunda tepkiniz ne olurdu?’’ sorusuna ise, ’’Böyle bir durumda arkadaşlarımız, hukukçularımız, Türkiye hukuk devleti hukuksal bir mücadele başlayacaktır. Beni kağıt üzerinde koparmaya çalışırlar, ama asla gönlümden CHP’yi koparamazlar’’ şeklinde cevap verdi.
SİVAS
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 02:34:41
Güncelleme :13 Temmuz 2004 Salı 02:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?